Мотивація особистісного самоконструювання персоналу

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32626/2227-6246.2024-63.290-307

Ключові слова:

мотивація особистісного самоконструювання персоналу,, структурно-організаційний процес, мотиваційна парадигма особистісного самоконструювання персоналу, кар’єра, теорії самопідкріплення, саморегуляції, теорії самопідкріплення, саморегуляції, самоефективності, позитивна психологія

Анотація

Метою нашого дослідження є аналіз явищ і особливостей мотивації як психологічного феномену щодо здійснення конструктивізму у «стосунках» персоналу та організації, коли ініціатива взаємодії належить людині як суб’єкту самотворення і виробничої діяльності.

Методи дослідження: за допомогою методів аналізу, синтезу і співставлення виділено явища кар’єри у взаємозв’язку самопроєктування та управління нею на індивідуальному та організаційному рівнях, що стимулює позитивне особисте середовище взаємодії, сприяє активній поведінці у застосуванні позитивних ресурсів особистості. Категоріальним та структурно-функціональним методами виділено одиниці аналізу мотиваційних структур у вияві конфліктогенів-напруг особистісно-конструктивного і комунікативного характеру. Методи систематизації та узагальнення; метод моделювання.

Результати дослідження. Визначено конгруентність благополуччя та особистісного самоконструювання персоналу організації у контексті мотивації до більш якісної та ефективної організаційної діяльності з одного боку та рух у напрямку власного благополуччя з іншого. Детально розглянуто практичні можливості мотивації самопідкріплення, саморегуляції, самоефективності, а також ефективність застосування комплексної теорії мотивації. Ключовою проблемою мотивації в процесі особистісного самоконструювання персоналу визначено взаємозалежні сформовані ціннісні орієнтації стосовно професії і бачення особистісного смислу діяльності, що відповідає глибинним особистісним смислам.

Висновки. Доведено специфічний епістемологічний контекст соціального конструкціонізму у мотиваційній парадигмі особистісного самоконструювання персоналу, в основі якого цілісність, контекстність та превентивність. Модель позитивної психології PERMA є важливим інструментом стосовно концептів мотивації самоконструювання персоналу. Локальні структуроутворюючі характеристики особистісного самоконструювання персоналу організацій у мотиваційному вимірі становлять поведінкові можливості працівників, реалізовані у визнанні досягнень, позитивному зворотному зв’язку, який ініціює суб’єкт самоконструювання.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-04-25

Як цитувати

Соломка, Т. (2024). Мотивація особистісного самоконструювання персоналу. Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", (63), 290–307. https://doi.org/10.32626/2227-6246.2024-63.290-307