Вміст цукрів в зерні цукрової кукурудзи при гібридизації джерел різних ендоспермових мутацій
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59758Ключові слова:
Цукрова кукурудза, ендоспермові мутанти, гібриди, вміст цукрів в зерніАнотація
Вивчалася можливість використання гібридів від схрещувань лі- ній – носіїв мутації su1 з лініями – носіями мутацій wx, su2 та sh2 для розширення корисного генетичного різноманіття цукрової кукурудзи за вуглеводним складом зерна. Встановлено, що гібриди від схрещувань ліній – носіїв мутації su1 з лініями – носіями мутацій sh2 та su2 відрізня- ються від ліній – носіїв мутації su1 більш високим вмістом діцукридів, цукрози за загальним вмістом цукрів в зерні технічної стиглості##submission.downloads##
Опубліковано
2016-02-12
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 О. Є. Клімова, С. М. Тимчук
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.