Адаптивність і стабільність сортозразків вівса за показниками якості зерна
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2010.70239Ключові слова:
Екологічна адаптивність, стабільність, овес, якість, урожайність, сорт, селекційна лінія, коефіцієнт регресії, коефіцієнт варіаціїАнотація
В статті проведено аналіз екологічної адаптивності та стабільності сортозразків вівса за урожайністю і показниками якості зерна під впливом змін навколишнього середовища. Сорти і селекційні лінії вівса диференційовано за рівнем екологічного потенціалу відповідно до їхньої реакції на умови вирощування у зоні проведення досліджень. Оцінка і розподіл за рангами величин пластичності і стабільності дозволили виділити екологічно адаптовані генотипи за масою 1000 зерен, натурною масою і плівчастістю зерна##submission.downloads##
Опубліковано
2016-06-01
Номер
Розділ
МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 А. Я. Марухняк, А. О. Дацько, Г. І. Марухняк
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.