Адаптивність і стабільність сортозразків вівса за показниками якості зерна
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2010.70239Ключові слова:
Екологічна адаптивність, стабільність, овес, якість, урожайність, сорт, селекційна лінія, коефіцієнт регресії, коефіцієнт варіаціїАнотація
В статті проведено аналіз екологічної адаптивності та стабільності сортозразків вівса за урожайністю і показниками якості зерна під впливом змін навколишнього середовища. Сорти і селекційні лінії вівса диференційовано за рівнем екологічного потенціалу відповідно до їхньої реакції на умови вирощування у зоні проведення досліджень. Оцінка і розподіл за рангами величин пластичності і стабільності дозволили виділити екологічно адаптовані генотипи за масою 1000 зерен, натурною масою і плівчастістю зерна##submission.downloads##
Опубліковано
2016-06-01
Номер
Розділ
МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 А. Я. Марухняк, А. О. Дацько, Г. І. Марухняк
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.