Особливості біохімічного складу насіння сортів сої з різною тривалістю вегетаційного періоду залежно від забур’яненості посіву

Автор(и)

  • А. Р. Гутянський Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН, Україна, Україна

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2010.70307

Ключові слова:

Соя, сорти, забур’янені посіви, білок, олія, каротиноїди, зола

Анотація

Викладено результати досліджень біохімічного складу насіння сортів сої з різною тривалістю вегетаційного періоду, вирощеного в забур’янених і чистих від бур’янів посівах. Встановлено тенденцію до зниження вмісту білка в насінні сортів сої з тривалішим вегетаційним періодом у забур’янених посівах. У прополотих вручну посівах найбільше білка формував сорт Фея (40,4%), а найменше – Романтика (38,1%). Сорт Устя в забур’янених і прополотих вручну посівах формував найбільший вміст олії в насінні (20,9 і 21,2%) порівняно з іншими сортами

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-06-01

Номер

Розділ

НАСІННИЦТВО І НАСІННЄЗНАВСТВО