Вплив алельних варіантів високомолекулярних глютенінів на фізичні показники якості зерна озимої пшениці
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84763Ключові слова:
Озима м’яка пшениця, високомолекулярні глютеніни, натура зерна, склоподібністьАнотація
На лінійному матеріалі озимої пшениці встановлено зв’язок натури і склоподібності зерна з окремими субодиницями високомолекулярних глютенінів. Визначені алельні варіанти глютенінів, які надійно маркують як високий, так і низький рівень прояву цих ознак у пшеничних генотипів. Виділені лінії з високим і стабільним рівнем прояву натури і склоподібності зерна##submission.downloads##
Опубліковано
2016-11-29
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 І. А. Панченко, З. В. Усова, В. В. Лучной, О. М. Росанкевич, Л. І. Буряк
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.