Методичні особливості створення сорту ярого тритікале Соловей харківський

Authors

  • Т. Б. Капустіна Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва УААН, Ukraine
  • В. К. Рябчун Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва УААН, Ukraine
  • В. І. Шатохін Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва УААН, Ukraine
  • В. А. Лісничий Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва УААН, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-6572-0031

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84716

Keywords:

Сорт, лінія, продуктивність, урожайність, септоріоз, бура листова іржа, хлібопекарські властивості, дисперсія, трансгресія

Abstract

Methodical peculiarities of creation of  spring triticale cultivar Solovey kharkivs'kiy in the Institute of Plant Production n.a. V.Y. Yuriev are presented. The characteristic of the cultivar as compared with cultivars of  other spring cereals by complex of economic-valuable traits (yield capacity, elements of productivity, disease resistance, grain quality) is given

Published

2016-11-29

Issue

Section

METHODS AND RESULTS SELECTION