Вплив передпосівної обробки насіння та позакореневих підживлень на урожайність та якість насіння сучасних сортів сої
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2014.42142Ключові слова:
Соя, сорт, передпосівна обробка, позакореневе підживлення, урожайність, якість насінняАнотація
Висвітлено особливості формування урожайності і якості насіння сої залежно від передпосівної обробки насіння та позакореневих підживлень сортів різних груп стиглості в умовах Лісостепу України. Встановлено сильний кореляційний зв'язок між урожайністю і вмістом сирого протеїну та сильний обернений зв'язок між вмістом сирого протеїну і жиру в насінні сої.
Посилання
Ryabukha SS.. Productivity and biochemical seed quality of soybean breeding material. Selektsia I nasinnitstvo. 2014; 105:188-193.
Babich A, Babich - Poberezhna AA. Selection, production, trade and use of soy in the world. Kyiv: Agrarna nauka; 2011. 548 p.
Khamakov HA. Yield and quality of seeds of leguminous depending on the varietal characteristics and conditions of cultivation. Zernovoie khoziaystvo. 2006; 4:30-31.
Glupak ZI. Yield and quality of soybean seeds depending on sowing time and depth of seeding in terms of the northeastern steppes of Ukraine. Bulletin Sumy National Agrarian University. 2011; 4:126-132.
Patyka VP, Panchenko GM, Zaritsky M. Agricultural Microbiology to assist agricultural production. Zhitomir; 2001. 57 p.
Babich AA. The problem of protein: current status and perspectives of production and use of soy. Kormi I kormovirobnitstvo. 1992; 33:3-13.
Babich AA. Soybean Field Ukraine. Agronom. 2010; 1:174-178.
Ermakov AI. Methods of biochemical studies of plants. Kyiv : Agropromizdat. 1987. 430 p.
Babich A. The methodology of the experiments on fodder production. Vinnitsa: 1994. 87 p.
Marymov DI. Instructions for laboratories State Agrochemical Service Analysis feed. 1987. 56 p.
Sichkar V. Soybean varieties of chemical and technological features of the corn. Zerno I khlib. 1999; 2:27.
Babich A. Effect of methods of cultivation technology on the content of crude protein in grain of soybean. Kormi I kormovirobnitstvo. 2001; 47:94.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 М. В. Кушнір
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.