Оцінка вихідного матеріалу ярої твердої пшениці за показниками якості зерна та роль добору батьківських форм в селекції на підвищений вміст каротиноїдів
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2009.77056Ключові слова:
Яра тверда пшениця, каротиноїди, окислювальні ферменти, успадкування, донорАнотація
Наведено порівняльну характеристику сортів ярої твердої пшениці за показниками якості зерна, що визначають придатність до макаронного та хлібопекарського виробництва. Встановлено кореляції показників якості з продуктивністю, її елементами, висотою, анатомічними ознаками стебла. Визначено оптимальні схеми схрещувань залежно від ступеня вираження ознаки батьківських форм. Відмічено важливу роль сорту Radur в селекції на підвищення вмісту каротиноїдів. Створено цінний за комплексом ознак селекційний матеріал##submission.downloads##
Опубліковано
2016-09-07
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 О. В. Голік, А. А. Кабацюра, В. С. Голік, Л. В. Рогуліна
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.