Використання ярих сортів у селекції озимої пшениці

Автор(и)

  • В. В. Шелепов Державна наукова сільськогосподарська бібліотека УААН, Україна https://orcid.org/0000-0003-2622-0944
  • Л. М. Голик Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла УААН, Україна

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77193

Ключові слова:

Пшениця яра, пшениця озима, вихідний матеріал, сорти, низькі температури, термічний мутагенез

Анотація

Наведені результати довгострокової дії низьких температур (термічний мутагенез) на насіння сортів ярої м’якої пшениці різного еколого-географічного походження для одержання нового, зимостійкого вихідного матеріалу. За допомогою дії низьких температур на сорти ярої м’якої пшениці, створено сорти озимої пшениці  Миронівська ранньостигла, Ремеслівна, Волошкова, які в різні роки занесені до Державного реєстру сортів рослин України, та передані на ДСВ сорти Багіра, Вдячна, Святкова

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-09

Номер

Розділ

МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ