Про методику визначення тривалості стадії яровизації та строків сівби озимої пшениці

Автор(и)

  • В. Г. Друз’як Одеський інститут агропромислового виробництва УААН, Україна https://orcid.org/0000-0002-1056-1034
  • В. В Друзьяк Селекційно-генетичний інститут УААН, Україна https://orcid.org/0000-0001-5837-4791
  • Н. В. Пономарева Одеський державний аграрний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77199

Ключові слова:

Яровизація, температура повітря, фотоперіодична чутливість, строки сівби, норма реакції, урожайність, стабільність і адаптивність

Анотація

Показано, що методика визначення тривалості стадії яровизації озимої пшениці при температурі від 0 до 20С не дає репрезентативних даних для визначення строків сівби нових сортів озимої пшениці, так як норма реакції на строки сівби сучасних сортів не має чіткої залежності від   рівнів потреби в яровизації і фоточутливості. В умовах Степу найвищий урожай більшості нових сортів формується при сівбі з 25 вересня по 5 жовтня

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-09

Номер

Розділ

МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ