Високомолекулярні глютенінові білки в ідентифікації і паспортизації генофонду озимої м’якої пшениці
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77243Ключові слова:
Озима м’яка пшениця, високомолекулярні глютеніни, поліморфізм, якість зернаАнотація
На репрезентативній вибірці сортів озимої м’якої пшениці встановлено, що глютенінові спектри генетично стабільні, але менш сортоспецифічні, ніж гліадинові. За різницями у структурі спектру високомолекулярних глютенінів і впливом окремих субодиниць на показники якості зерна вивчені сорти розділилися на 11 груп. Із 1060 сортів майже п’ята частина за локусами глютенінових білків виявилась гетерогенною##submission.downloads##
Опубліковано
2016-09-09
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 І. А. Панченко, З. В. Усова, В. В. Лучной, В. К. Рябчун, О. Ю. Леонов
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.