Науково-теоретичний аналіз якості насіння кукурудзи та сучасних методів його обробки

Автор(и)

  • М. Я. Кирпа Інститут зернового господарства УААН, Україна

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77245

Ключові слова:

Кукурудза, насіння, післязбиральна обробка, якість, сушіння, енергозбереження

Анотація

Виявлені чинники, залежно від яких формується якість насіння кукурудзи на стадіях вегетації, дозрівання, збирання та обробки. Розроблені диференційовані температурні режими сушіння залежно від термостійкості гібридів і самозапилених ліній. Розрахований тепловий баланс камерних кукурудзосушарок, запропонована енергозберігаюча система сушіння шляхом рециркуляції теплоносія, яка знижувала витрату палива на 26%, електроенергії на 5%.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-09

Номер

Розділ

НАСІННИЦТВО І НАСІННЄЗНАВСТВО