Науково-теоретичний аналіз якості насіння кукурудзи та сучасних методів його обробки
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77245Ключові слова:
Кукурудза, насіння, післязбиральна обробка, якість, сушіння, енергозбереженняАнотація
Виявлені чинники, залежно від яких формується якість насіння кукурудзи на стадіях вегетації, дозрівання, збирання та обробки. Розроблені диференційовані температурні режими сушіння залежно від термостійкості гібридів і самозапилених ліній. Розрахований тепловий баланс камерних кукурудзосушарок, запропонована енергозберігаюча система сушіння шляхом рециркуляції теплоносія, яка знижувала витрату палива на 26%, електроенергії на 5%.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 М. Я. Кирпа
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.