Вихідний матеріал для селекції ярого ячменю на якість зерна
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84745Ключові слова:
Ярий ячмінь, сорти, гібридні комбінації, лінії, вміст білка, урожайність, пивоварні якості, цінні ознакиАнотація
Виявлено високі пивоварні якості зерна сортів ярого ячменю Бадьорий і Джерело та низькі у сорту Звершення. Показано цінність сортів Джерело, Бадьорий, Фенікс, Nevada, Celinka, Галатея як вихідного матеріалу для селекції ярого ячменю на якість (білковість) зерна, урожайність, стійкість до вилягання. Виділено цінні лінії в комбінаціях схрещувань Фенікс / Celinka, Nevada / Фенікс, Джерело / Галатея, Бадьорий / Celinka, Celinka / Бадьорий. Кращі з них в 2006-2007 рр. мали високу урожайність, а вміст білка в зерні відповідав вимогам до пивоварних сортів ячменю##submission.downloads##
Опубліковано
2016-11-29
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 М. Р. Козаченко, Н. І. Васько, О. Є. Важеніна
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.