Вихідний матеріал для селекції ярого ячменю на якість зерна
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84745Ключові слова:
Ярий ячмінь, сорти, гібридні комбінації, лінії, вміст білка, урожайність, пивоварні якості, цінні ознакиАнотація
Виявлено високі пивоварні якості зерна сортів ярого ячменю Бадьорий і Джерело та низькі у сорту Звершення. Показано цінність сортів Джерело, Бадьорий, Фенікс, Nevada, Celinka, Галатея як вихідного матеріалу для селекції ярого ячменю на якість (білковість) зерна, урожайність, стійкість до вилягання. Виділено цінні лінії в комбінаціях схрещувань Фенікс / Celinka, Nevada / Фенікс, Джерело / Галатея, Бадьорий / Celinka, Celinka / Бадьорий. Кращі з них в 2006-2007 рр. мали високу урожайність, а вміст білка в зерні відповідав вимогам до пивоварних сортів ячменю##submission.downloads##
Опубліковано
2016-11-29
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 М. Р. Козаченко, Н. І. Васько, О. Є. Важеніна
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.