Вплив алельних варіантів високомолекулярних глютенінів на фізичні показники якості зерна озимої пшениці
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84763Ключові слова:
Озима м’яка пшениця, високомолекулярні глютеніни, натура зерна, склоподібністьАнотація
На лінійному матеріалі озимої пшениці встановлено зв’язок натури і склоподібності зерна з окремими субодиницями високомолекулярних глютенінів. Визначені алельні варіанти глютенінів, які надійно маркують як високий, так і низький рівень прояву цих ознак у пшеничних генотипів. Виділені лінії з високим і стабільним рівнем прояву натури і склоподібності зерна##submission.downloads##
Опубліковано
2016-11-29
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 І. А. Панченко, З. В. Усова, В. В. Лучной, О. М. Росанкевич, Л. І. Буряк
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.