Стійкість сортів сої до хвороб в умовах природного і штучного зара-ження рослин

Автор(и)

  • С. В. Поліщук ННЦ «Інститут землеробства НААН», Ukraine
  • С. І. Ляска ННЦ «Інститут землеробства НААН», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2013.54136

Ключові слова:

Соя, бактеріальна і грибна хвороба, штучне зараження, сорт, стійкість

Анотація

Наведено результати досліджень  стійкості сортів сої до хвороб в умовах природного і штучного зараження. Відпрацьована методика трьох етапної оцінки відбору стійких форм - джерел стійкості до хвороб (кутаста бактеріальна плямистість листя, пустульний бактеріоз, пероноспороз та септоріоз). У результаті імунологічної оцінки серед досліджуваних сортозразків сої  виділено 32 сорти  стабільно стійких до хвороб.

 

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-11-23

Номер

Розділ

СОРТОВИВЧЕННЯ ТА СОРТОЗНАВСТВО