Internal factors of hydrothermal processing grains with using of the principles of MHT-drying

Authors

  • Микола Іванович Погожих Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Ukraine
  • Андрій Олегович Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Ukraine
  • Тетяна Володимирівна Міщенко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Ukraine
  • Максим Васильович Жеребкін Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1197

Keywords:

Heat mixed transfer drying, functional capacity, cooking

Abstract

The intrinsic factors (primary commodities, duration of steep and cooking, temperature of cooking) of hydrothermal processing of grain with application of principles of mixed heat transfer drying were researched

Author Biographies

Микола Іванович Погожих, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедри

Кафедра енергетики та фізики

Андрій Олегович Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра енергетики та фізики

Тетяна Володимирівна Міщенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Асистент

Кафедра енергетики та фізики

Максим Васильович Жеребкін, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Пошукувач

Кафедра енергетики та фізики

References

  1. Установка для гідротермічної обробки та сушіння крупи [Текст] : пат. №48230 Україна, МПК A 23 L 3/00. / Черевко О.І., Погожих М.І., Цуркан М.М., Жеребкін М.В., Пак А.О.; заявник та патентовласник ХДУХТ.  Опубл. 10.03.2010 Бюл. №5  4 с.
  2. Погожих, Н. И. Научные основы теории и техники пищевого сырья в массообменных модулях [Текст] : дис. … доктора техн. наук / Н. И. Погожих. – Харьков, 2002. – 331 с.
  3. Пак, А. О. Розробка процесу сушіння плодово-ягідної сировини змішаним теплопідводом зі штучним пороутворенням [Текст] : дис. … канд. техн. наук / А. О. Пак. – Харьков, 2008. – 153 с.
  4. Потапов, В.О. Структурно-енергетичний метод аналізу ізотерм сорбції-десорбції харчової сировини [Текст] / В.О.Потапов // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства та торгівлі: Зб. наук. пр. Харків: ХДУХТ, 2005. Вип.1. С. 313 322.
  5. Марх, А. Т. Биохимия пищевых продуктов [Текст] / А. Т. Марх. – М. : Пищевая промышленность, 1973. – 371с.

How to Cite

Погожих, М. І., Пак, А. О., Міщенко, Т. В., & Жеребкін, М. В. (2011). Internal factors of hydrothermal processing grains with using of the principles of MHT-drying. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(3(53), 60–64. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1197