Внутрішні чинники процесу гідротермічної обробки круп з використанням принципів ЗТП-сушіння

Автор(и)

  • Микола Іванович Погожих Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Україна
  • Андрій Олегович Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Україна
  • Тетяна Володимирівна Міщенко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Україна
  • Максим Васильович Жеребкін Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1197

Ключові слова:

Cушіння змішаним теплопідводом, функціональна ємність, проварювання

Анотація

Досліджено внутрішні чинники процесу гідротермічної обробки круп з використанням принципів ЗТП-сушіння: вид сировини, тривалість замочування та проварювання сировини, температура проварювання

Біографії авторів

Микола Іванович Погожих, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедри

Кафедра енергетики та фізики

Андрій Олегович Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра енергетики та фізики

Тетяна Володимирівна Міщенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Асистент

Кафедра енергетики та фізики

Максим Васильович Жеребкін, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Пошукувач

Кафедра енергетики та фізики

Посилання

  1. Установка для гідротермічної обробки та сушіння крупи [Текст] : пат. №48230 Україна, МПК A 23 L 3/00. / Черевко О.І., Погожих М.І., Цуркан М.М., Жеребкін М.В., Пак А.О.; заявник та патентовласник ХДУХТ.  Опубл. 10.03.2010 Бюл. №5  4 с.
  2. Погожих, Н. И. Научные основы теории и техники пищевого сырья в массообменных модулях [Текст] : дис. … доктора техн. наук / Н. И. Погожих. – Харьков, 2002. – 331 с.
  3. Пак, А. О. Розробка процесу сушіння плодово-ягідної сировини змішаним теплопідводом зі штучним пороутворенням [Текст] : дис. … канд. техн. наук / А. О. Пак. – Харьков, 2008. – 153 с.
  4. Потапов, В.О. Структурно-енергетичний метод аналізу ізотерм сорбції-десорбції харчової сировини [Текст] / В.О.Потапов // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства та торгівлі: Зб. наук. пр. Харків: ХДУХТ, 2005. Вип.1. С. 313 322.
  5. Марх, А. Т. Биохимия пищевых продуктов [Текст] / А. Т. Марх. – М. : Пищевая промышленность, 1973. – 371с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Погожих, М. І., Пак, А. О., Міщенко, Т. В., & Жеребкін, М. В. (2011). Внутрішні чинники процесу гідротермічної обробки круп з використанням принципів ЗТП-сушіння. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(3(53), 60–64. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1197