Antioxidant properties of some kinds of vegetable raw material

Authors

  • Микола Павлович Головко Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Ukraine
  • Наталія Михайлівна Пенкіна Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Ukraine
  • Вікторія Валентинівна Колесник Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1414

Keywords:

Antioxidant activity, vegetable raw materials

Abstract

In the article the antioxidative activity of vegetative raw material, районированного in Eastern and Southern Ukraine. Determined the content of the substances in the bitter wormwood, which have influence on the antioxidant activity

Author Biographies

Микола Павлович Головко, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедри

Кафедра товарознавства в митній справі

Наталія Михайлівна Пенкіна, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства в митній справі

Вікторія Валентинівна Колесник, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Асистент

Кафедра товарознавства в митній справі

References

  1. Оковитый С.В. Клиническая фармакология антиоксидантов. Клиническая фармакология. Избранные лекции [Текст] / С.В. Оковитый. — Москва: ГЭОТАР-Медиа, 2009. — 602 с.
  2. Самойлова Л.М. Окислительный стресс и антиоксиданты. Организм, кожа: сборник статей. [Текст] / Л.М. Самойлова, Т.В. Пучкова— Москва, 2006.
  3. L.T.Talor. Grape-Derived Extracts via Supercritical Fluids. [Текст] /, V.A.Khorassani, M,Palma et al // 92nd AOCS Annual Meeting & Expo Abstracts. – Minneapolis, - v.12, 2001.
  4. Абдуллин И.Ф. Экспрессная оценка антиоксидантной активности растительного сырья. [Текст] / И.Ф. Абдуллин, Н.Н. Чернышева, Е.Н. Турова и др // "Сырье и упаковка". 2002, - №9(28), - с.24-26.
  5. Сторожок Н.М. Биоантиоксиданты и фосфолипиды. Механизм сочетанного действия. [Текст] / Н.М. Сторожок // Материалы международной конференции "Биоантиоксидант". 16-19 апреля 2002: тезисы докл. – Москва, 2002. - С. 555-557.
  6. Данилова Л.А. Природні антиоксиданти. [Текст] / Л.А. Данилова //Харчова та переробна промисловість. – 2003.-№ 3.- С. 18-19.
  7. www.antioxidant-of-food.bessmertie.ru.

How to Cite

Головко, М. П., Пенкіна, Н. М., & Колесник, В. В. (2011). Antioxidant properties of some kinds of vegetable raw material. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(6(52), 9–11. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1414

Issue

Section

Technology organic and inorganic substances