Антиоксидантні властивості деяких видів рослинної сировини

Автор(и)

  • Микола Павлович Головко Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Україна
  • Наталія Михайлівна Пенкіна Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Україна
  • Вікторія Валентинівна Колесник Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1414

Ключові слова:

Aнтиоксидантна активність, рослинна сировина

Анотація

У статті досліджено антиоксидантну активність рослинної сировини, районованої у Східній та Південній Україні. Визначено вміст речовин полині гіркої та деревію, що впливають на антиоксидантну активність

Біографії авторів

Микола Павлович Головко, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедри

Кафедра товарознавства в митній справі

Наталія Михайлівна Пенкіна, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства в митній справі

Вікторія Валентинівна Колесник, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Асистент

Кафедра товарознавства в митній справі

Посилання

  1. Оковитый С.В. Клиническая фармакология антиоксидантов. Клиническая фармакология. Избранные лекции [Текст] / С.В. Оковитый. — Москва: ГЭОТАР-Медиа, 2009. — 602 с.
  2. Самойлова Л.М. Окислительный стресс и антиоксиданты. Организм, кожа: сборник статей. [Текст] / Л.М. Самойлова, Т.В. Пучкова— Москва, 2006.
  3. L.T.Talor. Grape-Derived Extracts via Supercritical Fluids. [Текст] /, V.A.Khorassani, M,Palma et al // 92nd AOCS Annual Meeting & Expo Abstracts. – Minneapolis, - v.12, 2001.
  4. Абдуллин И.Ф. Экспрессная оценка антиоксидантной активности растительного сырья. [Текст] / И.Ф. Абдуллин, Н.Н. Чернышева, Е.Н. Турова и др // "Сырье и упаковка". 2002, - №9(28), - с.24-26.
  5. Сторожок Н.М. Биоантиоксиданты и фосфолипиды. Механизм сочетанного действия. [Текст] / Н.М. Сторожок // Материалы международной конференции "Биоантиоксидант". 16-19 апреля 2002: тезисы докл. – Москва, 2002. - С. 555-557.
  6. Данилова Л.А. Природні антиоксиданти. [Текст] / Л.А. Данилова //Харчова та переробна промисловість. – 2003.-№ 3.- С. 18-19.
  7. www.antioxidant-of-food.bessmertie.ru.

##submission.downloads##

Як цитувати

Головко, М. П., Пенкіна, Н. М., & Колесник, В. В. (2011). Антиоксидантні властивості деяких видів рослинної сировини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(6(52), 9–11. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1414

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин