The kinetic investigation of enzymatic acidolysis of fats

Authors

  • Павло Олександрович Некрасов Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61 002, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-1791-8822
  • Олена Валеріївна Подлісна Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61 002, Ukraine
  • Олександр Павлович Некрасов Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61 002, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.2302

Keywords:

Functional products, enzymatic technologies, structured lipids, acidolysis

Abstract

The mathematical kinetic modeling of enzymatic acidolysis of fats was performed. The rate constants of forward and reverse reactions and their equilibrium constants are defined

Author Biographies

Павло Олександрович Некрасов, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61 002

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння

Олена Валеріївна Подлісна, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61 002

Без ступеня, аспірант

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння

Олександр Павлович Некрасов, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61 002

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра фізичної хімії

References

  1. Shibamoto T. Functional food and health / T. Shibamoto. – American Chemical Society, Division of Agricultural and Food Chemistry, Washington, USA, 2008. – 514 pp.
  2. Chow C. K. Fatty acids in foods and their health implications, 3rd ed./ C. K. Chow. – Boca Raton: CRC Press, 2008. – 1281 pp.
  3. Firestone D. Official methods and recommended practices of the American Oil Chemist’s Society, 5th ed. / D. Firestone. – Champaign, Il, USA: American Oil Chemists’ Society (AOCS), 2003.

How to Cite

Некрасов, П. О., Подлісна, О. В., & Некрасов, О. П. (2012). The kinetic investigation of enzymatic acidolysis of fats. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(6(54), 65–68. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.2302

Issue

Section

Technology organic and inorganic substances