EFFECT OF PUMPKIN FLOUR ON THE BAKING PROPERTIES OF WHEAT FLOUR

Authors

  • Валентина Миколаївна Столярчук Кафедра технології та організації ресторанного господарства Полтавський університет економіки і торгівлі, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3203

Keywords:

flour, pumpkin flour, baking quality

Abstract

The problem is devoted to making technology of flour confectionery products of non-traditional vegetable materials: the pumpkin flour. Here is influence effect pumpkin flour on baking quality.

Author Biography

Валентина Миколаївна Столярчук, Кафедра технології та організації ресторанного господарства Полтавський університет економіки і торгівлі

Кандидат технічних наук, доцент

References

  1. Калакура, М. М. Розширення асортименту продукції лікувально-профілактич-ного призначення [Текст] / М. М. Калакура, В. І. Єгорова, А.Т. Ратушенко // Удосконалення технології та організації масового харчування, готельного господарства і туризму: зб. наук. праць / М-во освіти і науки України, Київський держ. торг. економ. ун-т. – К. : Видавництво КДТЕУ, 1998. – С. 124–126.
  2. Савенкова, Т. В. Научные принципы создания технологий функциональных кондитерских изделий [Текст] : дисс. … доктора техн. наук / Т. В. Савенкова. – М., 2006. – 290 с.
  3. Тимкевич, Г. Л. Растения и проблемы века [Текст] / Г. Л. Тимкевич. – Кишинев: Штиинце, 1990. – 244 с.
  4. Нестерова, О. В. Стандартизация семян тыквы и препаратов из них [Текст] : дис. … канд. фарм. наук / О. В. Нестерова. – М., 1990. – 148 с.
  5. Пономарев, П. Х. Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини [Текст] : навчальний посібник / П. Х. Пономарев, І. В. Сирохман. – К. : Лібра, 1999. – 272 с.

Published

2010-09-30

How to Cite

Столярчук, В. М. (2010). EFFECT OF PUMPKIN FLOUR ON THE BAKING PROPERTIES OF WHEAT FLOUR. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(47), 66–68. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3203

Issue

Section

Technology and Equipment of Food Production