Technology of frozen meat semi-finished goods based on ground beef, which fermented by collagenaza

Authors

  • Марина Олександрівна Янчева Kharkiv State University of Food Technology and Trade str. Klochkovskaya 333, Kharkov, Ukraine, 61051, Ukraine
  • Світлана Миколаївна Коваленко Kharkiv State University of Food Technology and Trade str. Klochkovskaya 333, Kharkov, Ukraine, 61051, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3399

Keywords:

Ground beef, enzyme preparation kollagenaza, semifinished meat

Abstract

In the article is given results of researches of the influence of kollagenaza on the technological properties of ground beef, indicators of biological value and safety of meat products from fermented raw materials and technologies of heir production

Author Biographies

Марина Олександрівна Янчева, Kharkiv State University of Food Technology and Trade str. Klochkovskaya 333, Kharkov, Ukraine, 61051

Ph.D., Associate Professor

Department of Technology of meat

Світлана Миколаївна Коваленко, Kharkiv State University of Food Technology and Trade str. Klochkovskaya 333, Kharkov, Ukraine, 61051

Postgraduate

Department of Technology of meat

References

  1. Технологія м`яса та м`ясних продуктів [Текст]: підручник / М.М. Клименко, Л.Г. Віннікова, В.Г. Береза та ін.; за ред. М.М. Клименка. – К.: Вища освіта, 2006. – 640 с.
  2. Производство мясной продукции на основе биотехнологии [Текст] / под общей ред. Россельхозакадемии им. Н.Н. Липатова / А.Б. Лисицин, Н.Н. Липатов, Л.С. Кудряшов, В.А. Алексахина – М.: ВНИИМП, 2005. – 369 с.
  3. Ратушный А. С. Применение ферментов для обработки мяса / А. С. Ратушный. – М. : Легкая и пищевая промышленность – 1976. – 186 с.
  4. Антипова Л. В. Методы исследования мяса и мясных продуктов [Текст]: учебное пособие/ Л. В. Антипова, И. А. Глотова, И. А. Рогов. – М.: Колос, 2004. – 571 с.

Published

2012-02-01

How to Cite

Янчева, М. О., & Коваленко, С. М. (2012). Technology of frozen meat semi-finished goods based on ground beef, which fermented by collagenaza. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6(55), 45–48. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3399

Issue

Section

Technology and Equipment of Food Production