Технологія заморожених м’ясних напівфабрикати на основі яловичого фаршу, ферментованого колагеназою

Автор(и)

  • Марина Олександрівна Янчева Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Світлана Миколаївна Коваленко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3399

Ключові слова:

Яловичий фарш, ферментний препарат колагеназа, м’ясні напівфабрикати

Анотація

Стаття містить результати досліджень впливу колагенази на технологічні властивості яловичого фаршу, показники біологічної цінності та безпечності м’ясних напівфабрикатів з  ферментованої сировини та технології їх виробництва

Біографії авторів

Марина Олександрівна Янчева, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса

Світлана Миколаївна Коваленко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра технології м’яса

Посилання

  1. Технологія м`яса та м`ясних продуктів [Текст]: підручник / М.М. Клименко, Л.Г. Віннікова, В.Г. Береза та ін.; за ред. М.М. Клименка. – К.: Вища освіта, 2006. – 640 с.
  2. Производство мясной продукции на основе биотехнологии [Текст] / под общей ред. Россельхозакадемии им. Н.Н. Липатова / А.Б. Лисицин, Н.Н. Липатов, Л.С. Кудряшов, В.А. Алексахина – М.: ВНИИМП, 2005. – 369 с.
  3. Ратушный А. С. Применение ферментов для обработки мяса / А. С. Ратушный. – М. : Легкая и пищевая промышленность – 1976. – 186 с.
  4. Антипова Л. В. Методы исследования мяса и мясных продуктов [Текст]: учебное пособие/ Л. В. Антипова, И. А. Глотова, И. А. Рогов. – М.: Колос, 2004. – 571 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-02-01

Як цитувати

Янчева, М. О., & Коваленко, С. М. (2012). Технологія заморожених м’ясних напівфабрикати на основі яловичого фаршу, ферментованого колагеназою. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6(55), 45–48. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3399

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв