Nutritional and biological value of dietary supplements based on collagen raw materials
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3400Keywords:
Secondary fish collagen raw materials, protein supplement, collagenazaAbstract
In the article is given results of researches of the nutritional composition, biological value and indicators of the security of protein supplements based on collagen row materials, which fermented by collagenazaReferences
- Киладзе А.Б. Рыбные отходы – ценное сырье/А.Б. Киладзе //Рыбное хозяйство.– № 3.– 2004. – С.58.
- Воробьев В.И. Использование рыбного коллагена и продуктов его гидролиза/ В.И. Воробьев // Известия КГТУ. – №13. – 2008. – С. 55−58.
- Коваленко В.О. Розробка технологічної схеми виробництва білкової добавки на основі рибної колагеномісткої сировини / В.О. Коваленко, Б.О. Панікарова, Л.О. Чернова // Проблеми харчових технологій та харчування. Сучасні виклики та перспективи розвитку: тез. доп. VII міжнар. наук.-практ. конф. – Донецьк, 2011. – С. 51-54.
- Коваленко В.О. Використання білкової добавки на основі рибної колагеномісткої сировини в технологіях січених кулінарних виробів / В.О. Коваленко, Б.О. Панікарова, В.Г. Горбань // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: тез. доп. міжнар. наук.-практ. конф. – Харків, 2011. – С. 35-36
- Лычников Д.С. Исследование энергетических особенностей структуры коллагена методом термодеформации / Д.С. Лычников, А.И. Мглинец, Н.И. Герасименко, В.С. Веретин, Г.В. Ковров, Н.Л. Дрынова, В.И. Чурсин, Я.Я. Макаров-Землянский // Хранение и переработка сельхозсырья. – 1995. – № 6. –С. 22-24.
- Антипова Л.В. Использование вторичного коллагенсодержащего сырья мясной промышленности [Текст] / Л.В. Антипова, И.А. Глотова. – СПб: ГИОРД, 2006. – 384 с.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2014 Валентина Олексіївна Коваленко, Богдана Олександрівна Панікарова
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The consolidation and conditions for the transfer of copyright (identification of authorship) is carried out in the License Agreement. In particular, the authors reserve the right to the authorship of their manuscript and transfer the first publication of this work to the journal under the terms of the Creative Commons CC BY license. At the same time, they have the right to conclude on their own additional agreements concerning the non-exclusive distribution of the work in the form in which it was published by this journal, but provided that the link to the first publication of the article in this journal is preserved.
A license agreement is a document in which the author warrants that he/she owns all copyright for the work (manuscript, article, etc.).
The authors, signing the License Agreement with TECHNOLOGY CENTER PC, have all rights to the further use of their work, provided that they link to our edition in which the work was published.
According to the terms of the License Agreement, the Publisher TECHNOLOGY CENTER PC does not take away your copyrights and receives permission from the authors to use and dissemination of the publication through the world's scientific resources (own electronic resources, scientometric databases, repositories, libraries, etc.).
In the absence of a signed License Agreement or in the absence of this agreement of identifiers allowing to identify the identity of the author, the editors have no right to work with the manuscript.
It is important to remember that there is another type of agreement between authors and publishers – when copyright is transferred from the authors to the publisher. In this case, the authors lose ownership of their work and may not use it in any way.