Харчова та біологічна цінність білкової добавки на основі рибної колагеномісткої сировини

Автор(и)

  • Валентина Олексіївна Коваленко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м.Харків, Україна, 61051, Україна
  • Богдана Олександрівна Панікарова Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м.Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3400

Ключові слова:

Вторинна рибна колагеномістка сировина, білкова добавка, колаген аза

Анотація

У статті наведено результати досліджень хімічного складу, біологічної цінності та показників безпечності білкових добавок на основі рибної колагеномісткої сировини, ферментованої колагеназою

Біографії авторів

Валентина Олексіївна Коваленко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м.Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра гігієни харчування та мікробіології

Богдана Олександрівна Панікарова, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м.Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра гігієни харчування та мікробіології

Посилання

  1. Киладзе А.Б. Рыбные отходы – ценное сырье/А.Б. Киладзе //Рыбное хозяйство.– № 3.– 2004. – С.58.
  2. Воробьев В.И. Использование рыбного коллагена и продуктов его гидролиза/ В.И. Воробьев // Известия КГТУ. – №13. – 2008. – С. 55−58.
  3. Коваленко В.О. Розробка технологічної схеми виробництва білкової добавки на основі рибної колагеномісткої сировини / В.О. Коваленко, Б.О. Панікарова, Л.О. Чернова // Проблеми харчових технологій та харчування. Сучасні виклики та перспективи розвитку: тез. доп. VII міжнар. наук.-практ. конф. – Донецьк, 2011. – С. 51-54.
  4. Коваленко В.О. Використання білкової добавки на основі рибної колагеномісткої сировини в технологіях січених кулінарних виробів / В.О. Коваленко, Б.О. Панікарова, В.Г. Горбань // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: тез. доп. міжнар. наук.-практ. конф. – Харків, 2011. – С. 35-36
  5. Лычников Д.С. Исследование энергетических особенностей структуры коллагена методом термодеформации / Д.С. Лычников, А.И. Мглинец, Н.И. Герасименко, В.С. Веретин, Г.В. Ковров, Н.Л. Дрынова, В.И. Чурсин, Я.Я. Макаров-Землянский // Хранение и переработка сельхозсырья. – 1995. – № 6. –С. 22-24.
  6. Антипова Л.В. Использование вторичного коллагенсодержащего сырья мясной промышленности [Текст] / Л.В. Антипова, И.А. Глотова. – СПб: ГИОРД, 2006. – 384 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-02-01

Як цитувати

Коваленко, В. О., & Панікарова, Б. О. (2012). Харчова та біологічна цінність білкової добавки на основі рибної колагеномісткої сировини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6(55), 49–51. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3400

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв