Development of the database of is of determination of influence of natural and anthropogenous factors on phytogenesis foodstuffs

Authors

  • Алла Наумовна Некос Kharkiv National University. VN Karazin Square. Liberty, 6, Kharkov, Ukraine, 61022, Ukraine
  • Елена Владимировна Высоцкая Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166, Ukraine
  • Ирина Юрьевна Панферова Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166, Ukraine
  • Андрей Павлович Порван Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166, Ukraine
  • Алена Леонидовна Петухова Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3969

Keywords:

Database, relational datamodel, trophogeography, heavy metals, essence, attributes

Abstract

In this article the questions of  development of specialized database which based on the relational datamodel are reviewed for determine the effect of natural and anthropogenic factors on plant foods

Author Biographies

Алла Наумовна Некос, Kharkiv National University. VN Karazin Square. Liberty, 6, Kharkov, Ukraine, 61022

Candidate of geographical sciences, professor

Department of Environmental Safety and Environmental Education

Елена Владимировна Высоцкая, Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166

Ph.D., Associate Professor

Department of Biomedical Electronic Devices and Systems

Ирина Юрьевна Панферова, Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166

Ph.D., Associate Professor

Department of information management systems

Андрей Павлович Порван, Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166

Ph.D., Research Associate

Department of Biomedical Electronic Devices and Systems

Алена Леонидовна Петухова, Kharkiv National University of Radio Electronics Lenina 14, Kharkov, Ukraine, 61166

Student

Department of Biomedical Electronic Devices and Systems

References

  1. Черноусова, А. М. Создание и использование баз данных: учебное пособие [Текст] / А. М. Черноусова. – Оренбург: ГОУ ОГУ, 2009. – 244 с.
  2. Bruce J. Automated system rapid identifies aluminium in food [Текст] / J. Bruce // Food Technol. – 1996. – № 1. – P. 87-91.
  3. Некос, А. Н. Трофогеографія: сучасні дослідження та перспективи розвитку. (результати дисперсійного аналізу впливу природних факторів на хімічний склад рослинної продукції) [Текст] / А. Н. Некос, О. В. Висоцька, А. П. Порван [и др.] // Вісник Чернівецького національного університету. Секція географія. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. – 2012 р. (у друку).
  4. Гильденскиольд, Р. С. Тяжелые металлы в окружающей среде и их влияние на организм [Текст] / Р. С. Гильденскиольд, Ю. В. Новиков, Р. С. Хамидулин [и др.] // Гигиена и санитария. – 1992. – № 5-6. – С. 6-9.
  5. Некоторые вопросы токсичности ионов металлов: Пер. с англ. [Текст] / под ред. X. Зигель. – М.: Мир, 1993. – 366 с.
  6. Рейли, К. Металлические загрязнения пищевых продуктов [Текст] / К. Рейли – М.: Агропромиздат, 1985. – 183 с.
  7. Карпова, Т. С. Базы данных. Модели, разработка, реализация [Текст] / Т. С. Карпова. – СПб.: Питер, 2002. – 304 с.
  8. Райордан, Р. Основы реляционных баз данных [Текст] / Р. Райордан – М.: Издательско-торговый дом «Русская редакция», 2001. – 384 с.

Published

2012-06-01

How to Cite

Некос, А. Н., Высоцкая, Е. В., Панферова, И. Ю., Порван, А. П., & Петухова, А. Л. (2012). Development of the database of is of determination of influence of natural and anthropogenous factors on phytogenesis foodstuffs. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(2(57), 4–10. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3969

Issue

Section

Information technology