Оптимізація режиму стерилізації консерв з м’яса птиці з використанням гідроколоїдів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.108665Ключові слова:
м’ясо птиці, формула стерилізації, гідроколоїди, м’ясо перепелів, м’ясо курчат-бройлерівАнотація
Представлено дослідження оптимізації процесу стерилізації м’ясних консервів з використанням м’яса курчат-бройлерів, перепелів та гідроколоїдів у залежності від фізико-хімічних та органолептичних показників. Розглянуто особливості застосування м’яса перепелів у рецептурах м’ясних консервів з м’яса птиці із застосуванням гідроколоїдів. Проведено порівняння впливу процесу стерилізації на показники м’яса курчат-бройлерів та перепелів
Посилання
- Silva, F. V. M., Gibbs, P. A. (2012). Thermal pasteurization requirements for the inactivation of Salmonella in foods. Food Research International, 45 (2), 695–699. doi: 10.1016/j.foodres.2011.06.018
- Ruzauskas, M., Suziedeliene, E., Siugzdiniene, R., Seputiene, V., Povilonis, J. (2010). Antimicrobial Resistance of Enterococcus SPP. Spread in Poultry Products in Lithuania. Journal of Food Safety, 30 (4), 902–915. doi: 10.1111/j.1745-4565.2010.00249.x
- Fadi Jamal Mohammad, A. L. H., ElAzhari Mohammed, G. E. (2012). Effect of Temperature preservation on Bacterial Survival of Poultry Meat. Sudan University of Science and Technology, 80. Available at: http://repository.sustech.edu/handle/123456789/1654
- Lee, J. J., Kim, D. H., Lim, J. J., Kim, D. G. et. al. (2011). Sterilization effects of avian influenza virus and newcastle disease virus in chicken muscle and organs dependent on autoclaving time. Korean Journal of Veterinary Public Health, 35 (4), 270–274. Available at: http://agris.fao.org/agris-search/search.do?recordID=KR2012004468
- Muhammad, J., Bacha, U., Anjum, A. A., Sheikh, A. A., Ahmad, A., Hussain, F., Salman, M. M. (2015). Assessment Of Different Preservative Methods For Microbial Quality And Shelf Life Of Chicken Meat. Journal of Infection and Molecular Biology, 1 (3), 38–40. Available at: http://www.nexusacademicpublishers.com/journal/2
- Mohammed, H. N. (2013). Study of some chemical, physical, sensory and bacteriology characteristics of canned chicken meat imported to Sulaymaniyah markets, Iraq. International Journal of nutrition and Metabolism, 5 (7), 128–133.
- Bater, B., Descamps, O., Maurer, A. J. (1992). Quality Characteristics of Hydrocolloid-added Oven-Roasted Turkey Breasts. Journal of Food Science, 57 (5), 1068–1070. doi: 10.1111/j.1365-2621.1992.tb11265.x
- Andres, S., Zaritzky, N., Califano, A. (2006). The effect of whey protein concentrates and hydrocolloids on the texture and colour characteristics of chicken sausages. International Journal of Food Science and Technology, 41 (8), 954–961. doi: 10.1111/j.1365-2621.2005.01152.x
- Yastreba, Yu. A., Polozhishnikova, L. A., Pasichniy, V. N. (2015). Tekhnologiya myasnyh konservov s ispol'zovaniem al'ginata natriya. Naukovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho universytetu veterynarnoi medytsyny ta biotekhnolohyi im. Gzhytskoho, 17 (4 (64)), 197–201.
- Slipchenko, A. O., Shtonda, O. A. (2012). Zastosuvannia hidrokoloidiv u kharchovykh systemakh. Naukovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho universytetu veterynarnoi medytsyny ta biotekhnolohiy im. Gzhytskoho, 14 (2 (3)), 268–271.
- Pasichnyi, V. M., Sabadash, P. M. (2005). Vykorystannia hidrokoloidiv u vyrobnytstvi konserviv z miasom ptytsi. Kharchova promyslovist, 4, 61–63.
- Blinova, O. A. (2013). Vliyanie gidrokolloida na kachestvo sosisok vetchinno-rublenyh iz myasa ptitsy. Agronomiya i zashchita rasteniy, 4, 65–69.
- Whistler, R. (Ed.) (2012). Industrial gums: polysaccharides and their derivatives. Elsevier.
- Pryanishnikov, V. V. (2010). Innovatsionnye tekhnologyi proizvodstva konservov iz myasa ptitsy. Ptitsa i ptitseprodukty, 5, 21–22.
- Semenova, A. Yu., Petrov, O. Yu., Berdnikov, V. L. (2015). Razrabotka retseptury i tekhnologyi funktsional'nogo produkta iz myasa ptitsy. Vestnik Mariyskogo gosudarstvennogo universiteta, 1, 23–27.
- Pasichnyi, V., Ukrainets, A., Shvedyuk, D., Al-Hashimi, H. M., Matsuk, Y. (2017). Determination of the Optimal Sterilization Regime of Canned Quail Meat with Hydrocoloids Application. EUREKA: Life Sciences, 4, 21–25. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00379
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Vasil Pasichnyi, Anatoliy Ukrainets, Dmytro Shvedyuk, Haider Muhamed Al-Hashimi, Yuliy Matsuk
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.