Оптимізація режиму стерилізації консерв з м’яса птиці з використанням гідроколоїдів

Автор(и)

  • Vasil Pasichnyi Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-3219-1564
  • Anatoliy Ukrainets Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0003-4293-2837
  • Dmytro Shvedyuk Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-9591-9364
  • Haider Muhamed Al-Hashimi Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-3450-6398
  • Yuliy Matsuk Полтавський університет економіки і торгівлі вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0002-1899-3237

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.108665

Ключові слова:

м’ясо птиці, формула стерилізації, гідроколоїди, м’ясо перепелів, м’ясо курчат-бройлерів

Анотація

Представлено дослідження оптимізації процесу стерилізації м’ясних консервів з використанням м’яса курчат-бройлерів, перепелів та гідроколоїдів у залежності від фізико-хімічних та органолептичних показників. Розглянуто особливості застосування м’яса перепелів у рецептурах м’ясних консервів з м’яса птиці із застосуванням гідроколоїдів. Проведено порівняння впливу процесу стерилізації на показники м’яса курчат-бройлерів та перепелів

Біографії авторів

Vasil Pasichnyi, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Anatoliy Ukrainets, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Доктор технічних наук, професор, ректор

Проблемна науково-дослідна лабораторія

Dmytro Shvedyuk, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірант

Проблемна науково-дослідна лабораторія

Haider Muhamed Al-Hashimi, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірант

Кафедра технології мяса і мясних продуктів

Yuliy Matsuk, Полтавський університет економіки і торгівлі вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології харчових виробництв

Посилання

  1. Silva, F. V. M., Gibbs, P. A. (2012). Thermal pasteurization requirements for the inactivation of Salmonella in foods. Food Research International, 45 (2), 695–699. doi: 10.1016/j.foodres.2011.06.018
  2. Ruzauskas, M., Suziedeliene, E., Siugzdiniene, R., Seputiene, V., Povilonis, J. (2010). Antimicrobial Resistance of Enterococcus SPP. Spread in Poultry Products in Lithuania. Journal of Food Safety, 30 (4), 902–915. doi: 10.1111/j.1745-4565.2010.00249.x
  3. Fadi Jamal Mohammad, A. L. H., ElAzhari Mohammed, G. E. (2012). Effect of Temperature preservation on Bacterial Survival of Poultry Meat. Sudan University of Science and Technology, 80. Available at: http://repository.sustech.edu/handle/123456789/1654
  4. Lee, J. J., Kim, D. H., Lim, J. J., Kim, D. G. et. al. (2011). Sterilization effects of avian influenza virus and newcastle disease virus in chicken muscle and organs dependent on autoclaving time. Korean Journal of Veterinary Public Health, 35 (4), 270–274. Available at: http://agris.fao.org/agris-search/search.do?recordID=KR2012004468
  5. Muhammad, J., Bacha, U., Anjum, A. A., Sheikh, A. A., Ahmad, A., Hussain, F., Salman, M. M. (2015). Assessment Of Different Preservative Methods For Microbial Quality And Shelf Life Of Chicken Meat. Journal of Infection and Molecular Biology, 1 (3), 38–40. Available at: http://www.nexusacademicpublishers.com/journal/2
  6. Mohammed, H. N. (2013). Study of some chemical, physical, sensory and bacteriology characteristics of canned chicken meat imported to Sulaymaniyah markets, Iraq. International Journal of nutrition and Metabolism, 5 (7), 128–133.
  7. Bater, B., Descamps, O., Maurer, A. J. (1992). Quality Characteristics of Hydrocolloid-added Oven-Roasted Turkey Breasts. Journal of Food Science, 57 (5), 1068–1070. doi: 10.1111/j.1365-2621.1992.tb11265.x
  8. Andres, S., Zaritzky, N., Califano, A. (2006). The effect of whey protein concentrates and hydrocolloids on the texture and colour characteristics of chicken sausages. International Journal of Food Science and Technology, 41 (8), 954–961. doi: 10.1111/j.1365-2621.2005.01152.x
  9. Yastreba, Yu. A., Polozhishnikova, L. A., Pasichniy, V. N. (2015). Tekhnologiya myasnyh konservov s ispol'zovaniem al'ginata natriya. Naukovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho universytetu veterynarnoi medytsyny ta biotekhnolohyi im. Gzhytskoho, 17 (4 (64)), 197–201.
  10. Slipchenko, A. O., Shtonda, O. A. (2012). Zastosuvannia hidrokoloidiv u kharchovykh systemakh. Naukovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho universytetu veterynarnoi medytsyny ta biotekhnolohiy im. Gzhytskoho, 14 (2 (3)), 268–271.
  11. Pasichnyi, V. M., Sabadash, P. M. (2005). Vykorystannia hidrokoloidiv u vyrobnytstvi konserviv z miasom ptytsi. Kharchova promyslovist, 4, 61–63.
  12. Blinova, O. A. (2013). Vliyanie gidrokolloida na kachestvo sosisok vetchinno-rublenyh iz myasa ptitsy. Agronomiya i zashchita rasteniy, 4, 65–69.
  13. Whistler, R. (Ed.) (2012). Industrial gums: polysaccharides and their derivatives. Elsevier.
  14. Pryanishnikov, V. V. (2010). Innovatsionnye tekhnologyi proizvodstva konservov iz myasa ptitsy. Ptitsa i ptitseprodukty, 5, 21–22.
  15. Semenova, A. Yu., Petrov, O. Yu., Berdnikov, V. L. (2015). Razrabotka retseptury i tekhnologyi funktsional'nogo produkta iz myasa ptitsy. Vestnik Mariyskogo gosudarstvennogo universiteta, 1, 23–27.
  16. Pasichnyi, V., Ukrainets, A., Shvedyuk, D., Al-Hashimi, H. M., Matsuk, Y. (2017). Determination of the Optimal Sterilization Regime of Canned Quail Meat with Hydrocoloids Application. EUREKA: Life Sciences, 4, 21–25. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00379

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-08-31

Як цитувати

Pasichnyi, V., Ukrainets, A., Shvedyuk, D., Al-Hashimi, H. M., & Matsuk, Y. (2017). Оптимізація режиму стерилізації консерв з м’яса птиці з використанням гідроколоїдів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(11 (88), 29–34. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.108665

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв