Вплив параметрів обробки ревеню та аґрусу на формування кольору
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.117253Ключові слова:
рослинна сировина, технологічна обробка, кольоропараметрічні характеристики, стабілізація пігментівАнотація
Досліджено вплив різних видів теплової обробки (бланшування, обробка парою, варіння) на ступінь руйнування хлорофілів в аґрусі та ревені. Встановлено вміст хлорофілів у аґрусі та ревені залежно від ступеня подрібнення. Визначено вплив стабілізуючих добавок (MgSO4,MgCl2, CaCl2, KCl) на перетворення хлорофілів і зміну кольору ревеню та аґрусу
Посилання
- Dubinina, A. A., Shcherbakova, T. V., Seliutina, H. A. (2010). Estimation of the color of products from vegetable raw material with use of the SP-method. Progressive engineering and technology of food production, restaurant business and trade, 2 (12), 429–435.
- Dubinina, A. A., Seliutina, H. A., Afukova, N. O. (2007). The study of the chemical composition of different varieties of gooseberry, which zoned in Kharkiv region. Bulletin of Petro Vasilenko Kharkiv National Technical University of Agriculture, 58, 297–302.
- Kvíčalová, Z., Alster, J., Hofmann, E., Khoroshyy, P., Litvín, R., Bína, D. et. al. (2016). Triplet–triplet energy transfer from chlorophylls to carotenoids in two antenna complexes from dinoflagellate Amphidinium carterae. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) – Bioenergetics, 1857 (4), 341–349. doi: 10.1016/j.bbabio.2016.01.008
- Dąbrowski, P., Baczewska, A. H., Pawluśkiewicz, B., Paunov, M., Alexantrov, V., Goltsev, V., Kalaji, M. H. (2016). Prompt chlorophyll a fluorescence as a rapid tool for diagnostic changes in PSII structure inhibited by salt stress in Perennial ryegrass. Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology, 157, 22–31. doi: 10.1016/j.jphotobiol.2016.02.001
- Pandey, J. K., Dubey, G., Gopal, R. (2015). Study the effect of insecticide dimethoate on photosynthetic pigments and photosynthetic activity of pigeon pea: Laser-induced chlorophyll fluorescence spectroscopy. Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology, 151, 297–305. doi: 10.1016/j.jphotobiol.2014.08.014
- Fernandes, A. S., Nogara, G. P., Menezes, C. R., Cichoski, A. J., Mercadante, A. Z., Jacob-Lopes, E., Zepka, L. Q. (2017). Identification of chlorophyll molecules with peroxyl radical scavenger capacity in microalgae Phormidium autumnale using ultrasound-assisted extraction. Food Research International, 99, 1036–1041. doi: 10.1016/j.foodres.2016.11.011
- Özkan, G., Ersus Bilek, S. (2015). Enzyme-assisted extraction of stabilized chlorophyll from spinach. Food Chemistry, 176, 152–157. doi: 10.1016/j.foodchem.2014.12.059
- Valadez-Blanco, R., Virdi, A. I. S., Balke, S. T., Diosady, L. L. (2007). In-line colour monitoring during food extrusion: Sensitivity and correlation with product colour. Food Research International, 40 (9), 1129–1139. doi: 10.1016/j.foodres.2007.06.008
- Manzocco, L., Calligaris, S., Mastrocola, D., Nicoli, M. C., Lerici, C. R. (2000). Review of non-enzymatic browning and antioxidant capacity in processed foods. Trends in Food Science & Technology, 11 (9-10), 340–346. doi: 10.1016/s0924-2244(01)00014-0
- Sun, Y., Li, W. (2017). Effects the mechanism of micro-vacuum storage on broccoli chlorophyll degradation and builds prediction model of chlorophyll content based on the color parameter changes. Scientia Horticulturae, 224, 206–214. doi: 10.1016/j.scienta.2017.06.040
- Benlloch-Tinoco, M., Kaulmann, A., Corte-Real, J., Rodrigo, D., Martínez-Navarrete, N., Bohn, T. (2015). Chlorophylls and carotenoids of kiwifruit puree are affected similarly or less by microwave than by conventional heat processing and storage. Food Chemistry, 187, 254–262. doi: 10.1016/j.foodchem.2015.04.052
- Dubinina, A., Selyutina, G., Letuta, T., Shcherbakova, T., Afanasieva, V. (2017). Effect of component composition of pigment complex on the formation of color of rhubarb and gooseberry. EUREKA: Life Sciences, 6, 37–43. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00506
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Antonina Dubinina, Galina Selyutina, Galina Selyutina, Tetiana Letuta, Tetiana Letuta, Tetiana Shcherbakova, Tetiana Shcherbakova, Vita Afanasieva, Vita Afanasieva
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.