Вплив ультразвукової модифікації на реологічні характеристики розчинів полісахаридів в технології капсульованної продукції
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.18150Ключові слова:
капсулювання, фізико-хімічна модифікація, в’язкість, полімер, натрієва сіль карбоксиметилцелюлози (NaKMЦ), деструкціяАнотація
В даній роботі вивчено вплив дії фізико-хімічної модифікації у вигляді дії ультразвукових хвиль (УЗ), інжекції імпульсних впливів та диспергуванню в плунжерному гомогенізаторі на розчини натрієвої солі карбоксиметилцелюлози. Встановлено закономірності зміни фізичних властивостей розчинів полімеру з метою використання їх в технології одержання харчової продукції з капсульною структурою.Посилання
- Нагорний, О. Ю. Дослідження фізико-хімічних змін наповнених гелів на основі натрію альгінату та натрійкарбоксиметилцелюлози [Текст] / О. Ю. Нагорний, Є. П. Пивоваров, П. П. Пивоваров; відпов. ред. О. І. Черевко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Харків, 2010. – Вип. 1 (11). – 503 с. : іл., табл.
- Пивоваров, Є. П. Закономірності формування маси оболонок капсул, одержаних шляхом іонотропного гелеутворення [Текст] : зб. наук. пр. / Є. П. Пивоваров, О. Ю. Нагорний // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2010. – Вип. 38. – Том. 2. – 466 с.
- Пивоваров, П. П. Инновационные технологии производства капсулированных продуктов [Текст] / П. П. Пивоваров, О. П. Неклеса, А. Ю. Нагорный // Научно-практический журнал «Продукты & ингредиенты». – 2013. – № 3 (12). – С. 24-25.
- Kardos, N., Luche, J. // Carbohydrate Res. – 2001. – Vol. 332. – P. 115-131.
- Nagarajan, R. Inst. Eng. [Text] / R. Nagarajan, G. S. Davies // Chem. Eng. Div. – India – 1980. – Vol. 60. – № 2. – P. 41-44.
- Scmid, G., Rommel O. // Z. Electrochem. – 1939. – Bd. 45. – P. 659-657.
- Doulah, M. S. // J. Appl. Polym. Sci. – 1978. – Vol. 22. – P. 1735-1742.
- Szalay, A. Z. // Phys. Chem. – 1993. – Vol. A 164. – P. 234-240.
- Freindlish H., Gillingn D.W. // Trans Faraday. Soc. 1938. Vol. 34. P. 649 – 654.
- Кошкаров, Н. Г. Эфиры целлюлозы и крахмала: синтез, свойства, применения [Текст] / Н. Г. Кошкаров, Н. Н. Верховская // Суздань, 2003. – С. 196-198.
- Nahornyy, O. Yu., Pyvovarov, Ye. P., Pyvovarov, P. P.; In: Cherevko, O. I. (2010). Doslidzhennya fizyko-khimichnykh zmin napovnenykh heliv na osnovi natriyu al'hinatu ta natriykarboksymetyltselyulozy. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohiyi kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva i torhivli, 1 (11), 503.
- Pyvovarov, Ye. P., Nahornyy, O. Yu. (2010). Zakonomirnosti formuvannya masy obolonok kapsul, oderzhanykh shlyakhom ionotropnoho heleutvorennya. Naukovi pratsi Odes'koyi natsional'noyi akademiyi kharchovykh tekhnolohiy, 38(2), 466.
- Pivovarov, P. P., Neklesa, O. P., Nagornyy, A. Yu. (2013). Innovatsionnye tekhnologii proizvodstva kapsulirovannykh produktov. Nauchno-prakticheskiy zhurnal «Produkty & ingredienty», 3 (12), 24-25.
- Kardos, N., Luche, J. (2001). Carbohydrate Res, 332, 115-131.
- Nagarajan, R., Davies, G. S. (1980). Inst. Eng. India. Chem. Eng. Div., 60(2), 41-44.
- Scmid, G., Rommel, O. (1939). Z. Electrochem, Bd. 45, 659-657.
- Doulah, M. S. (1978). J. Appl. Polym. Sci., 22, 1735-1742.
- Szalay, A. Z. (1993). Phys. Chem.,Vol. A 164, 234-240.
- Freindlish, H., Gillingn, D. W. (1938). Trans Faraday. Soc., 34, 649-654.
- Koshkarov, N. G., Verkhovskaya, N. N. (2003). Efiry tsellyulozy i krakhmala: sintez, svoystva, primeneniya. Suzdan', 196-198.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Олександр Юрійович Нагорний, Ольга Павлівна Неклеса, Євген Павлович Пивоваров
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.