Перевірка методики для визначення профілю відбивача променевого потоку

Автор(и)

  • Володимир Павлович Плевако Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Станіслав Миколайович Костенко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Ірина Петрівна Педорич Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.18735

Ключові слова:

рівномірне опромінювання, профіль відбивача, півеліптичний переріз, експериментальний апарат, комп’ютерне моделювання

Анотація

Ми представляємо фізичний та комп’ютерний експерименти, які доводять прийнятну вірогідність методики, отриманої шляхом розв’язання зворотної задачі опромінювання, для визначення профілю відбивача, який забезпечує рівномірне сумарне опромінювання приймача півеліптичного перерізу одним випромінювачем та відбивачем. Відбивачі, спрофільовані за цією методикою, зменшують енерговитрати інфрачервоного обладнання для жарення і покращують органолептичні властивості харчової продукції.

Біографії авторів

Володимир Павлович Плевако, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра механіки та графіки

Станіслав Миколайович Костенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Старший викладач

Кафедра механіки та графіки

Ірина Петрівна Педорич, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Старший викладач

Кафедра механіки та графіки

Посилання

  1. Пат. 4317441 США, МКИ А 47 J 37/00. Broiler apparatus. Устройство для жарения мяса [Текст] / Roger M. Berg (США). – № 67368; заявл. 17.08.79; опубл. 02.03.82, НКИ 126/41. – 12 с.
  2. Пат. 4664923 США, МКИ А 23 L 1/01. Method of infrared tunnel oven cooking of food products. ИК-аппарат для приготовления пищи [Текст] / Wagner Dennis, Wells Harold D. (США). – № 778350; заявл. 24.10.85; опубл. 12.05.87, НКИ 426/233. – 14 с.
  3. Lawson, D. A. An accurate program for radiation modelling in the desigh of high-tempersature furnaces [Text] / D. A. Lawson, C. D. Ziesler // IMA J Management Math. – 1996. – № 7(2). – C. 109–116.
  4. Sheridan, P. Application of far infra-red radiation to cooking of meat products [Text] / P. Sheridan, N. Shilton // Journal of Food Engineering. – 1999. – Vol.41(3). – C. 203–208.
  5. Плевако, В. П. Фрагментований рефлектор для рівномірного опромінювання приймача з напівеліптичною формою перерізу [Текст] / В. П. Плевако, С. М. Костенко, І. П. Педорич // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / Харківський держ. ун-т харчування і торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2008. – Вип. 2(8). – С. 266–275.
  6. Плевако, В. П. Геометричне моделювання поверхні рефлектора з урахуванням втрат теплоти [Текст] / В. П. Плевако, С. М. Костенко, І. П. Педорич // Прикладна геометрія та інженерна графіка. Праці Таврійського державного агротехнічного університету. – Вип. 4, т. 47. – Мелітополь : ТДАТУ, 2010. – С. 51–60.
  7. Плевако, В. П. Комп’ютерне моделювання процесу опромінювання приймача напівеліптичного перерізу [Текст] / В. П. Плевако, С. М. Костенко; голов. ред. О. О. Шубін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського // Обладнання та технології харчових виробництв : темат. зб. наук. пр. – 2009. – Вип. 22. – С. 269–273.
  8. Dowdy, S. M. Statistics for research [Text] / S. M. Dowdy, Stanley Wearden. – New York : Wiley, 1991. – 629 с.
  9. Student. The probable error of a mean [Text] / Student // Biometrika. – 1908. – № 6(1). – C. 1–25.
  10. Driggers, R. G. Encyclopedia of Optical Engineering [Text] / Ronald G. Driggers. – New York: Marcel Dekker, 2003. – 3 тома.
  11. Berg Roger, M. (1982). Broiler apparatus. U.S. patent 4, 317, 441.
  12. Wagner, D., Wells Harold, D. (1987). Method of infrared tunnel oven cooking of food products. U.S. patent 4, 664, 923.
  13. Lawson, D. A., Ziesler, C. D. (1996). An accurate program for radiation modelling in the desigh of high-tempersature furnaces. IMA J Management Math, 7 (2), 109-116.
  14. Sheridan, P., Shilton, N. (1999). Application of far infra-red radiation to cooking of meat products. Journal of Food Engineering, 41(3), 203-208.
  15. Plevako, V., Kostenko, S., Pedorich, I. (2008). Fragmental reflector for uniform irradiation receiver of semi-elliptic cut. Progressive Technique and Technologies of Food Productions, Restaurant Economy and Trade, 2(8), 266–275.
  16. Plevako, V., Kostenko, S., Pedorich, I. (2010). Geometrical design of surface of reflector taking into account losses of warmth. Applied Geometry and Engineering Graphic, 4, 47, 51–60.
  17. Plevako, V., Kostenko, S. (2009). Computer design of process of irradiation of the receiver of semi-elliptical cut. Equipment and Technologies of Food Productions, 22, 269–273.
  18. Dowdy, S. M., Wearden, S. (1991). Statistics for research. New York: Wiley, 629.
  19. Student. (1908). The probable error of a mean. Biometrika, 6(1), 1–25.
  20. In: Driggers, R. G. (2003). Encyclopedia of Optical Engineering. New York: Marcel Dekker. 3 vols.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-17

Як цитувати

Плевако, В. П., Костенко, С. М., & Педорич, І. П. (2013). Перевірка методики для визначення профілю відбивача променевого потоку. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(5(66), 42–45. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.18735

Номер

Розділ

Прикладна фізика