Перевірка методики для визначення профілю відбивача променевого потоку
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.18735Ключові слова:
рівномірне опромінювання, профіль відбивача, півеліптичний переріз, експериментальний апарат, комп’ютерне моделюванняАнотація
Ми представляємо фізичний та комп’ютерний експерименти, які доводять прийнятну вірогідність методики, отриманої шляхом розв’язання зворотної задачі опромінювання, для визначення профілю відбивача, який забезпечує рівномірне сумарне опромінювання приймача півеліптичного перерізу одним випромінювачем та відбивачем. Відбивачі, спрофільовані за цією методикою, зменшують енерговитрати інфрачервоного обладнання для жарення і покращують органолептичні властивості харчової продукції.
Посилання
- Пат. 4317441 США, МКИ А 47 J 37/00. Broiler apparatus. Устройство для жарения мяса [Текст] / Roger M. Berg (США). – № 67368; заявл. 17.08.79; опубл. 02.03.82, НКИ 126/41. – 12 с.
- Пат. 4664923 США, МКИ А 23 L 1/01. Method of infrared tunnel oven cooking of food products. ИК-аппарат для приготовления пищи [Текст] / Wagner Dennis, Wells Harold D. (США). – № 778350; заявл. 24.10.85; опубл. 12.05.87, НКИ 426/233. – 14 с.
- Lawson, D. A. An accurate program for radiation modelling in the desigh of high-tempersature furnaces [Text] / D. A. Lawson, C. D. Ziesler // IMA J Management Math. – 1996. – № 7(2). – C. 109–116.
- Sheridan, P. Application of far infra-red radiation to cooking of meat products [Text] / P. Sheridan, N. Shilton // Journal of Food Engineering. – 1999. – Vol.41(3). – C. 203–208.
- Плевако, В. П. Фрагментований рефлектор для рівномірного опромінювання приймача з напівеліптичною формою перерізу [Текст] / В. П. Плевако, С. М. Костенко, І. П. Педорич // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / Харківський держ. ун-т харчування і торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2008. – Вип. 2(8). – С. 266–275.
- Плевако, В. П. Геометричне моделювання поверхні рефлектора з урахуванням втрат теплоти [Текст] / В. П. Плевако, С. М. Костенко, І. П. Педорич // Прикладна геометрія та інженерна графіка. Праці Таврійського державного агротехнічного університету. – Вип. 4, т. 47. – Мелітополь : ТДАТУ, 2010. – С. 51–60.
- Плевако, В. П. Комп’ютерне моделювання процесу опромінювання приймача напівеліптичного перерізу [Текст] / В. П. Плевако, С. М. Костенко; голов. ред. О. О. Шубін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського // Обладнання та технології харчових виробництв : темат. зб. наук. пр. – 2009. – Вип. 22. – С. 269–273.
- Dowdy, S. M. Statistics for research [Text] / S. M. Dowdy, Stanley Wearden. – New York : Wiley, 1991. – 629 с.
- Student. The probable error of a mean [Text] / Student // Biometrika. – 1908. – № 6(1). – C. 1–25.
- Driggers, R. G. Encyclopedia of Optical Engineering [Text] / Ronald G. Driggers. – New York: Marcel Dekker, 2003. – 3 тома.
- Berg Roger, M. (1982). Broiler apparatus. U.S. patent 4, 317, 441.
- Wagner, D., Wells Harold, D. (1987). Method of infrared tunnel oven cooking of food products. U.S. patent 4, 664, 923.
- Lawson, D. A., Ziesler, C. D. (1996). An accurate program for radiation modelling in the desigh of high-tempersature furnaces. IMA J Management Math, 7 (2), 109-116.
- Sheridan, P., Shilton, N. (1999). Application of far infra-red radiation to cooking of meat products. Journal of Food Engineering, 41(3), 203-208.
- Plevako, V., Kostenko, S., Pedorich, I. (2008). Fragmental reflector for uniform irradiation receiver of semi-elliptic cut. Progressive Technique and Technologies of Food Productions, Restaurant Economy and Trade, 2(8), 266–275.
- Plevako, V., Kostenko, S., Pedorich, I. (2010). Geometrical design of surface of reflector taking into account losses of warmth. Applied Geometry and Engineering Graphic, 4, 47, 51–60.
- Plevako, V., Kostenko, S. (2009). Computer design of process of irradiation of the receiver of semi-elliptical cut. Equipment and Technologies of Food Productions, 22, 269–273.
- Dowdy, S. M., Wearden, S. (1991). Statistics for research. New York: Wiley, 629.
- Student. (1908). The probable error of a mean. Biometrika, 6(1), 1–25.
- In: Driggers, R. G. (2003). Encyclopedia of Optical Engineering. New York: Marcel Dekker. 3 vols.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Володимир Павлович Плевако, Станіслав Миколайович Костенко, Ірина Петрівна Педорич

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.






