Вплив електромагнітної обробки плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико–хімічні показники екстрактів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2882Ключові слова:
вихровий шар феромагнітних частинок, електромагнітне полеАнотація
У статті розглянуто спосіб обробки рослинної сировини у вихровому шарі феромагнітних частинок та електромагнітному полі. Показано структурні зміни рослинної сировини після обробки. Представлено результати впливу обробки дикорослих плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико–хімічні показники екстрактів.Посилання
- Павлюк Р.Ю. Новые технологии биологически активных растительных добавок и их использование в продуктах иммуномодулирующего и радиозащитного действия [Монография] / Р.Ю. Павлюк, А.И. Черевко, В.В. Погарская, [и др].; Харьк. гос. академия технол. и орг. питания; Укр. Национальный ун-т пищ. технологий. – Харьков; Киев, 2002. – 205 с.: ил. 37, Библиогр.: с. 183 – 205.
- Домарецький В.А. Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини. / Домарецький В.А., Прибильський В.Л., Михайлов М.Г. За редакцією В.А. Домарецького [Підручник]. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 408 с.
- Домарецкий В.А. Производство концентратов, экстрактов и безалкогольных напитков / В.А. Домарецкий. – К.: Урожай, 1990. – 248с.
- Гулый, И.С. Пектин: его свойства и производство / И.С. Гулый, Л.В.Донченко, Н.С. Карпович [и др.] // Обзор. информ. Пищевая пром-сть. Серия 14. Обзор по информ. обеспечению общесоюзных научно-технических программ. – 1992. – № 6. - С.1-56.
- Герасимова И.В. Сырье и материалы кондитерского производства / И.В. Герасимова – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Агропромиздат, 1991. – 208с.
- Павлюк Р.Ю., Соколова, Л.М., Дьякова, Т.С., Федорова, С.С. / Производство порошкообразных фитоконцентратов безалкогольных напитков для иммунопрофилактики населения // Обзор. информ. Пищевая пром-сть. Серия 22. Пивоваренная и безалкогольная пром-сть. – 1993. - № 6. – С. 33.
- Павлюк Р.Ю. Товароведение и переработка лекарственнотехнического сырья в БАД: [уч. пособие] / Р.Ю. Павлюк, В.В. Пожарская [и др.] Харьков-Киев, ХГУПиТ, 2003.
- Бакуменко, Л.Л. Исследование процесса экстрагирования биологически активных веществ из растительного сырья / Л.Л. Бакуменко, Б.А. Любавина // Сб. научн. тр. «Проблемы общественного питания на пути к рынку». – Харьков, 1993. – С.93-96.
- Дібрівська, Н.В. Технологія функціональних напівфабрикатів добавок із дикорослих ягід з використанням обробки в змінному електромагнітному полі. : автореф. дис. канд. тех. наук: 05.18.16 / Наталія Віталіївна Дібрівська; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 19 с. — укp.
- Ермаков А.И. Методы биохимического исследования растений / А.И. Ермаков, В.В. Арасимович, Н.П. Ярош [и др.] – 3-е изд., перераб. И доп. – Л.: Агропромиздат. Ленинград. отд-ние, 1987. – 430с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Тетяна Вікторівна Капліна, Денис Анатолійович Миронов
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.