Вплив електромагнітної обробки плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико–хімічні показники екстрактів

Автор(и)

  • Тетяна Вікторівна Капліна Полтавський університет споживчої кооперації України, Україна
  • Денис Анатолійович Миронов Полтавський університет споживчої кооперації України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2882

Ключові слова:

вихровий шар феромагнітних частинок, електромагнітне поле

Анотація

У статті розглянуто спосіб обробки рослинної сировини у вихровому шарі феромагнітних частинок та електромагнітному полі. Показано структурні зміни рослинної сировини після обробки. Представлено результати впливу обробки дикорослих плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико–хімічні показники екстрактів.

Біографії авторів

Тетяна Вікторівна Капліна, Полтавський університет споживчої кооперації України

Професор

Денис Анатолійович Миронов, Полтавський університет споживчої кооперації України

Аспірант

Посилання

  1. Павлюк Р.Ю. Новые технологии биологически активных растительных добавок и их использование в продуктах иммуномодулирующего и радиозащитного действия [Монография] / Р.Ю. Павлюк, А.И. Черевко, В.В. Погарская, [и др].; Харьк. гос. академия технол. и орг. питания; Укр. Национальный ун-т пищ. технологий. – Харьков; Киев, 2002. – 205 с.: ил. 37, Библиогр.: с. 183 – 205.
  2. Домарецький В.А. Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини. / Домарецький В.А., Прибильський В.Л., Михайлов М.Г. За редакцією В.А. Домарецького [Підручник]. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 408 с.
  3. Домарецкий В.А. Производство концентратов, экстрактов и безалкогольных напитков / В.А. Домарецкий. – К.: Урожай, 1990. – 248с.
  4. Гулый, И.С. Пектин: его свойства и производство / И.С. Гулый, Л.В.Донченко, Н.С. Карпович [и др.] // Обзор. информ. Пищевая пром-сть. Серия 14. Обзор по информ. обеспечению общесоюзных научно-технических программ. – 1992. – № 6. - С.1-56.
  5. Герасимова И.В. Сырье и материалы кондитерского производства / И.В. Герасимова – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Агропромиздат, 1991. – 208с.
  6. Павлюк Р.Ю., Соколова, Л.М., Дьякова, Т.С., Федорова, С.С. / Производство порошкообразных фитоконцентратов безалкогольных напитков для иммунопрофилактики населения // Обзор. информ. Пищевая пром-сть. Серия 22. Пивоваренная и безалкогольная пром-сть. – 1993. - № 6. – С. 33.
  7. Павлюк Р.Ю. Товароведение и переработка лекарственнотехнического сырья в БАД: [уч. пособие] / Р.Ю. Павлюк, В.В. Пожарская [и др.] Харьков-Киев, ХГУПиТ, 2003.
  8. Бакуменко, Л.Л. Исследование процесса экстрагирования биологически активных веществ из растительного сырья / Л.Л. Бакуменко, Б.А. Любавина // Сб. научн. тр. «Проблемы общественного питания на пути к рынку». – Харьков, 1993. – С.93-96.
  9. Дібрівська, Н.В. Технологія функціональних напівфабрикатів добавок із дикорослих ягід з використанням обробки в змінному електромагнітному полі. : автореф. дис. канд. тех. наук: 05.18.16 / Наталія Віталіївна Дібрівська; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 19 с. — укp.
  10. Ермаков А.И. Методы биохимического исследования растений / А.И. Ермаков, В.В. Арасимович, Н.П. Ярош [и др.] – 3-е изд., перераб. И доп. – Л.: Агропромиздат. Ленинград. отд-ние, 1987. – 430с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-05-28

Як цитувати

Капліна, Т. В., & Миронов, Д. А. (2010). Вплив електромагнітної обробки плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико–хімічні показники екстрактів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(8(45), 63–67. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2882

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв