Розробка скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот

Автор(и)

  • Анна Павлівна Бєлінська Кафедра органічного синтезу та нанотехнологій Національний технічний університет «ХПІ» м. Харків, Україна
  • Лідія Василівна Кричковська Кафедра органічного синтезу та нанотехнологій Національний технічний університет «ХПІ» м. Харків, Україна
  • Наталія Іванівна Черевична Кафедра товарознавства та експертизи товарів Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2883

Ключові слова:

скваленвмісна сумішева олія, жирнокислотний склад

Анотація

Розглянуто питання розробки збагачених сумішевих олій зі збалансованим жирнокислотним складом. Розроблено та науково обґрунтовано склад скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим жирнокислотним складом на основі соєвої, кунжутної та амарантової олій.

Біографії авторів

Анна Павлівна Бєлінська, Кафедра органічного синтезу та нанотехнологій Національний технічний університет «ХПІ» м. Харків

Аспірант

Лідія Василівна Кричковська, Кафедра органічного синтезу та нанотехнологій Національний технічний університет «ХПІ» м. Харків

Доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри

Наталія Іванівна Черевична, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Харківський державний університет харчування та торгівлі

Старший викладач

Посилання

  1. Левицкий А.П. Идеальная формула жирового питания. – Одесса, 2002. – 62 с.
  2. [Електроний ресурс]. – Режим доступу: http:/www.wjtrade.ru.
  3. [Електроний ресурс]. – Режим доступу: http:/www.argoshop. com.ua.
  4. Возіанов О.Ф. Харчування та здоров’я населення України (концептуальні основи раціонального харчування) / О.Ф .Возіанов // Журн. Академії медичних наук України. – 2002. – Т. 8, №4. – С. 647-657.
  5. Нечаєв А.П. Пищевая химия – ГИОРД. – 2003. – 640 с.
  6. Lipids in modern nutrition / Ed. By M.Horisberger and U. Bracco. Nestle nutrition. –N. –Y.: Raven Press, 1987. – 248p.
  7. Evans J.C. Optimal Tocopherol Concentrations to Inhibit Soybean Oil Oxidation //JAOCS. – 2002. – V. 79, №1.– P.47-51.
  8. Kelly G.S. Squalene and its potential clinical uses. Altern Med Rev 1999; 4(1): Р. 29-36.
  9. Kochhar S.P. Stabilization of Frying Oils with Natural Antioxidative Components. Eur. J. Lipid. Sc. Technol., 2000, v.102, N 8/9.
  10. Canfield L.M. Sesame seed is a rich source of dietary lignans. J. Amer. Oil Chem. Soc. 2006, 83, №8, с. 718-723.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-05-28

Як цитувати

Бєлінська, А. П., Кричковська, Л. В., & Черевична, Н. І. (2010). Розробка скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(8(45), 68–70. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2883

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв