Розробка технології білкової захисної емульсії для м’яса птиці механічного обвалювання

Автор(и)

  • В’ячеслав Миколайович Онищенко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Наталя Геннадіївна Гринченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Вікторія Анатоліївна Большакова Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.30868

Ключові слова:

м’ясо птиці механічного обвалювання, білкова захисна емульсія, функціонально-технологічні властивості

Анотація

У статті наведено результати з розробки і наукового обґрунтування технологічних рішень, що дозволяють певною мірою виключити негативний вплив фосфоліпідних сполук, гемових пігментів, підвищити функціонально-технологічні та покращити споживні властивості м’яса птиці механічного обвалювання (МПМО) шляхом внесення білкової захисної емульсії, що містить МПМО, білковий препарат тваринного походження і антиоксидант.

Біографії авторів

В’ячеслав Миколайович Онищенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса

Наталя Геннадіївна Гринченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса

Вікторія Анатоліївна Большакова, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса

Посилання

  1. Antipova, L. V., Poljanskih, S. V., Kalachev, A. A. (2009). Tehnologija i oborudovanie pticepererabatyvajushhego proizvodstva. SPb.: GIORD, 512.
  2. Mitrofanov, M. S., Shumkov, E. G. (1990). Pererabotka pticy. Moscow: Agropromizdat, 272.
  3. Sjems, R. A. (2007). Pererabotka mjasa pticy. SPb.: Professija, 432.
  4. Nikitchenko, D. V., Jacjuta, M. A., Nikitchenko, V. E., Perevozchikova, V. N. (2012). Ocenka kachestvennyh pokazatelej mjasa pticy mehanicheskoj obvalki. Mjasnaja industrija, 4, 62–63.
  5. Gonockij, V. A., Fedina, L. P., Hvylja, S. I.; Davleeva, A. D. (Ed.) (2004). Mjaso pticy mehanicheskoj obvalki. Moscow: DeLiprint, 200.
  6. Semenysheva, A. I. (2010). Tehnologija rublenyh polufabrikatov s ispol'zovaniem mjasa pticy mehanicheskoj obvalki. Mjasnaja industrija, 10, 21–23.
  7. Alehina, L. T., Bol'shakov, A. S., Boreskov, V. G.; Rogova, I. A. (Ed.) (1988). Tehnologija mjasa i mjasoproduktov. Moscow: Agropromizdat, 576.
  8. Abaldova, V. A. (2010). Povyshenie gigienicheskoj bezopasnosti mjasa pticy mehanicheskoj obvalki. Mjasnaja industrija, 9, 72–74.
  9. Clark, E. M., Mahoney, A. W., Carpenter, C. E. (1997). Haem and total iron in ready-to-et chicken. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 45 (1), 124–126. doi: 10.1021/jf960054l
  10. Igene, J. O., Yamauchi, K., Pearson, A., Groxy, J. (1985). Mechanism by which nitrite inhibits the development of warmed over flavour in cured meat. Food Chemistry, 18, 1–18. doi: 10.1016/0308-8146(85)90099-8
  11. Jancheva, M. O., Krajnjuk, L. M., Skurihina, L. A., Dromenko, O. B. (2010). Vykorystannja kolagenomistkoi' syrovyny m'jasnoi' promyslovosti: monografijz. Kharkiv: Hark. derzh. un-t harchuvannja ta torgivli, 148.
  12. Goral'chuk, A. B., Pyvovarov, P. P., Grynchenko, O. O., Pogozhyh, M. I., Polevych, V. V., Gurs'kyj, V. P. (2006). Reologichni metody doslidzhennja syrovyny i harchovyh produktiv ta avtomatyzacija rozrahunkiv reologichnyh harakterystyk. Kharkiv: Hark. derzh. un-t harchuvannja ta torgivli, 63.
  13. Abdrahmanov, R. N., Gurinovch, G. V., Kudrjashov, L. S. (2011). Izmenenie kachestva mjasa pticy mehanicheskoj obvalki pri holodil'nom hranenii. Mjasnaja industrija, 9, 42–45.
  14. Krzywicki, K. (1982). The determination of haem pigment in meat. Meat Science, 7 (1), 29–36. doi: 10.1016/0309-1740(82)90095-x

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-14

Як цитувати

Онищенко, В. М., Гринченко, Н. Г., & Большакова, В. А. (2014). Розробка технології білкової захисної емульсії для м’яса птиці механічного обвалювання. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(10(72), 50–54. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.30868

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв