Дослідження структурно-механічних властивостей емульсії на основі ядра соняшникового насіння

Автор(и)

  • Peter Vasilevich Gurskiy Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка вул. Артема, 44, м. Харків, 61002, Україна
  • Dmitriy Olegovich Biduk Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка вул. Артема, 44, м. Харків, 61002, Україна
  • Fedor Vsevolodovich Pertsevoy Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, 61051, Україна
  • Alina Alekseevna Kolesnik Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3389

Ключові слова:

Структурно-механічні властивості, емульсія, фізико-хімічні показники

Анотація

Вивчено залежність деформації зсуву емульсії на основі ядра соняшникового насіння від її фізико-хімічних показників. Розраховані структурно-механічні показники емульсії

Біографії авторів

Peter Vasilevich Gurskiy, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка вул. Артема, 44, м. Харків, 61002

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв

Dmitriy Olegovich Biduk, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка вул. Артема, 44, м. Харків, 61002

Асистент

Кафедра технологій переробних і харчових виробництв

Fedor Vsevolodovich Pertsevoy, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології харчування

Alina Alekseevna Kolesnik, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, 61051

Кандидат технических наук, доцент

Кафедра оборудования и инжиниринга перерабатывающих и пищевых производств

Посилання

  1. Щербаков, В.Г. Биохимия и товароведение масличного сырья. [Текст] // – В.Г. Щербаков. - М. : Колос, 2003. – 360 с.
  2. Осейко, М. І. Технологія рослинних олій [Текст] // М. І. Осейко. – К. : Варта. – 2006. – 280 с.
  3. Щербаков, В. Г. Производство белковых продуктов из масличных семян [Текст] / В. Г. Щербаков. – М. : Агропромиздат, 1987. – 256 с.
  4. Іхно, М.П. Науково-практичні основи отримання та використання харчового безлушпинного ядра соняшника [Текст]. Дис. … д-р техн. наук. – Х.: НТУ «ХПІ». – 2004. – 255 с.
  5. Шидакова-Каменюка, О. Г. Технологія виробів із пісочного тіста з використанням ядра насіння соняшнику [Текст] : дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16 / Шидакова-Каменюка Олена Гайдарівна. – Х., 2006. – 320 с.
  6. Ходырева, З. Р. Исследование и разработка технологии мороженого с ядром подсолнечника [Текст] : дис. ... канд. техн. наук: 05.18.04 / Ходырева Зоя Рафаиловна. – Кемерово, 2006. – 222 с.
  7. Реологічні методи дослідження сировини і харчових продуктів та автоматизація розрахунків реологічних характеристик [Текст] : навчальний посібник / А. Б. Горальчук [та ін.]. – Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків, 2006. – 63 с.
  8. Мачихин, Ю. А. Реометрия пищевого сырья и продуктов [Текст] / Ю. А. Мачихин. – М. : Агропромиздат, 1990. – 271 с.
  9. Leelavathi, К., Haridas Rao, P., Shamanthaka Sastry, M . C. Studies on the utilizationof sunflower kernels in bakery products. J. Food Sci. Tech., 1991,28,280-284.
  10. Talley, L.J., Brummett B.J., Bums, E.E. Utilization of sunflower in human foodproducts. Tex. Agric. Exp. Sta. College Station, Texas, Bull No. 1026. 1972.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-02-01

Як цитувати

Gurskiy, P. V., Biduk, D. O., Pertsevoy, F. V., & Kolesnik, A. A. (2012). Дослідження структурно-механічних властивостей емульсії на основі ядра соняшникового насіння. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6(55), 7–10. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3389

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин