Функція розподілення потужності дисипативних структур всередині ФЄ під час ЗТП-сушіння

Автор(и)

  • Микола Іванович Погожих Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Андрій Олегович Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Україна
  • Максим Васильович Жеребкін Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3936

Ключові слова:

Дисипативна структура, ЗТП-сушіння

Анотація

Визначено аналітичний вигляд кінетики вологовмісту, густини, теплопровідності, теплоємності, розподілення потужності внутрішніх джерел теплоти всередині ФЄ як функцій координат, часу та температури сушильного агенту. Отримано аналітичний вид функції розподілення потужності дисипативних структур

Біографії авторів

Микола Іванович Погожих, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедрою

Кафедра енергетики та фізики

Андрій Олегович Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра енергетики та фізики

Максим Васильович Жеребкін, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна

Здобувач

Кафедра енергетики та фізики

Посилання

  1. Установка для гідротермічної обробки та сушіння крупи [Текст] : пат. №48230 Україна, МПК A 23 L 3/00. / Черевко О.І., Погожих М.І., Цуркан М.М., Жеребкін М.В., Пак А.О.; заявник та патентовласник ХДУХТ.  Опубл. 10.03.2010 Бюл. №5  4 с.
  2. Погожих, Н. И. Научные основы теории и техники пищевого сырья в массообменных модулях [Текст] : дис. … доктора техн. наук / Н. И. Погожих. – Харьков, 2002. – 331 с.
  3. Погожих, М. І. Математична модель кінетики температури сировини під час ЗТП-сушіння / М.І. Погожих, А.О. Пак, М.А. Чеканов, М.В. Жеребкін; Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Збірник наукових праць. Тематичний випуск: Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ «ХПІ». – 2011. – № 43. – С. 7-12
  4. Пак, А. О. Розробка процесу сушіння плодово-ягідної сировини змішаним теплопідводом зі штучним пороутворенням [Текст] : дис. … канд. техн. наук / А. О. Пак. – Харьков, 2008. – 153 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-04-01

Як цитувати

Погожих, М. І., Пак, А. О., & Жеребкін, М. В. (2012). Функція розподілення потужності дисипативних структур всередині ФЄ під час ЗТП-сушіння. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(12(56), 63–67. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3936

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв