Дослідження параметрів електричного струму при електроконтактному нагріванні кулінарної продукції

Автор(и)

  • Валерій Михайлович Михайлов Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Ірина Володимирівна Бабкіна Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Андрій Олександрович Шевченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3937

Ключові слова:

Електроконтактне нагрівання, жарення, електричний струм, частота, електропровідність

Анотація

Стаття містить результати експериментальних досліджень кінетики температури, швидкості нагрівання та зміни електропровідності зразків з натуральної січеної м’ясної маси при різних типах електричного струму

Біографії авторів

Валерій Михайлович Михайлов, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Ірина Володимирівна Бабкіна, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Андрій Олександрович Шевченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Асистент

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Посилання

  1. Островский, Я. Г. Исследования процессов приготовления заварки и выпечки бескоркового хлеба электроконтактным нагревом [Тект] : ав-тореф. дис. … канд. техн. наук / Я. Г. Островский. – М., 1954. – 16 с.
  2. Сидоренко, Г. А. Разработка технологии производства хлеба с приме-нением электроконтактного энергоподвода [Текст]: автореф. дис. … канд. техн. наук : 05.18.01 / Г. А. Сидоренко. – Оренбург , 2002. – 25 с.
  3. Кульман, А. Г. Исследование коллоидно-химических свойств хлеба, выпекаемого электрическим током [Текст] / А. Г. Кульман,
  4. Р. А. Бранопольская // Украинский химический журнал. – К. : Изд-во Академии наук Украинской ССР, 1950. – С. 459–469.
  5. Стефановская, Н. В. Процессы и аппараты рыбообрабатывающих производств [Текст] / Н. В. Стефановская, В. М. Стефановский, В. И. Карпов
  6. и др. – М. : Легкая и пищевая промышленность, 1984. – 237 с.
  7. Тышкевич, С. Исследование физичесуих свойств мяса [Текст] /
  8. С. Тышкевич. – М. : Пищевая промышленность, 1972. – 96 с.
  9. Ивченко, В. В. Электроконтактный способ сушки средних жилок табач-ных листьев [Текст] / В. В. Ивченко, Г. В. Наливко // Новые физические методы обработки пищевых продуктов. Доклады и сообщения к всесоюзной конференции по обработке пищевых продуктов. – Киев, 1963. –
  10. С. 55–66.
  11. Ткач, Н. В. Исследование кинетики электроконтактного нагрева мяс-ных фаршей [Текст] : дис. … канд. техн. наук / Н. В. Ткач. – Киев, 1970. –
  12. с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-04-01

Як цитувати

Михайлов, В. М., Бабкіна, І. В., & Шевченко, А. О. (2012). Дослідження параметрів електричного струму при електроконтактному нагріванні кулінарної продукції. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(12(56), 68–71. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3937

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв