ЗАСТОСУВАННЯ СОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ ДЛЯ СТАБІЛІЗАЦІЇ В’ЯЗКИХ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ КРОХМАЛЮ

Автор(и)

  • Ольга Петрівна Сумська Херсонський національний технічний університет Бериславське шосе, 24, м. Херсон, Україна, 73008, Україна
  • Олена Віталіївна Скропишева Херсонський національний технічний університет Бериславське шосе, 24, м. Херсон, Україна, 73008, Україна
  • Марія Євгенівна Рацук Херсонський національний технічний університет Бериславське шосе, 24, м. Херсон, Україна, 73008, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4042

Ключові слова:

крохмаль, сорбінова кислота, стабільність розчинів

Анотація

Показано можливість застосування сорбінової кислоти в концентрації 3% для стабілізації вязких водних розчинів крохмалів різного сировинного походження при зберіганні.

Біографії авторів

Ольга Петрівна Сумська, Херсонський національний технічний університет Бериславське шосе, 24, м. Херсон, Україна, 73008

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра хімічних технологій і біохімічного синтезу

Олена Віталіївна Скропишева, Херсонський національний технічний університет Бериславське шосе, 24, м. Херсон, Україна, 73008

Кандидат технічних наук, доцент.

Кафедра хімічних технологій і біохімічного синтезу

Марія Євгенівна Рацук, Херсонський національний технічний університет Бериславське шосе, 24, м. Херсон, Україна, 73008

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра хімічних технологій і біохімічного синтезу

Посилання

  1. www.nprb.ru/primenenie.pisha.html. «Native statch: uses of «Lawton Jr. John».
  2. www. Сosmemetologu.ru/k/krahmal//.
  3. Даценко С.Д. Модифицированные крахмалы из восковой кукурузы [Текст] / Даценко С.Д., Чернов А.Ю.//Научно-практический журнал «Мясной бизнес».-2003.-№10. –С. 17-21.
  4. Рой Л. Уитслер, Ежена Ф. Пашаль. Химия и технология крахмала [Текст]: пер. с англ. Н. Н. Трегубова. – М.: Пищевая промышленность, 1975. – 360 с.
  5. Пат.(UA) 41589 U, МПК D 06 Р 1/00. Спосіб заключної обробки целюлозних текстильних матеріалів / О. П. Сумська, М. Є. Рацук, (Україна). - № 200900359; Заявл. 19.01.2009; Опубл. 25.05.2009; Бюл. № 10 – 6с.
  6. Сигэюки Синояма. Пищевые добавки / Синояма Сигэюки.// Рэйто кутё гидзюцу. – 1971. - Т. 22. - №252. – С. 61 - 67.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-06-01

Як цитувати

Сумська, О. П., Скропишева, О. В., & Рацук, М. Є. (2012). ЗАСТОСУВАННЯ СОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ ДЛЯ СТАБІЛІЗАЦІЇ В’ЯЗКИХ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ КРОХМАЛЮ. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(6(57), 50–52. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4042

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин