Розробка технології наноекстрактів та нанопорошків із прянощів для оздоровчих продуктів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.43323Ключові слова:
натуральні прянощі, біологічно активні речовини, добавки, наноекстракти, оздоровчі продуктиАнотація
Вивчено вміст БАР в натуральних прянощах та розроблено технологію наноекстрактів та нанопорошків із них з використанням кріомеханічної обробки сировини перед екстрагуванням. Це дозволило збільшити вихід екстрактивних речовин в 1,5 …2 рази, скоротити термін екстрагування в 4…5 разів та отримати добавки та продукти з їх використанням з рекордною кількістю БАР.
Посилання
- Pavlyuk, R., Pogarskaya, V., Yurieva, O., Pavlyuk, V. et. al. (2014). Cryogenic and mechanical chemistry in food technologies. Kharkiv: Phinart, 260.
- Pavlyuk, R., Pogarskaya, V., Pavlyuk, V., Barestovaya, A. (2014). Cryogenic mechanical chemistry in nanotechnologies of food products. Kharkiv: Phinart, 260.
- Pavlyuk, R., Pogarskaya, V., Janickiy, V., Pavlyuk, V., Sokolova, L., Korobets, N., Maximova, N. (2013). Merchandizing and innovative technologies for processing of drug-technical herbal raw materials. Kharkov State University of Food Technology and Trade; Kharkov Trade and Economic Institute of Kyiv National Trade and Economic University. Kharkov, 429.
- Pavlyuk, R. Yu. (1994). Development of technology of canned vitaminous phytonutrients and their use in food products of preventive action [Razrabotka technologii konservirovannih vitaminnih fitodobavok i ih ispolzovanie v produktah pitaniya profilakticheskogo deistviya]. Odessa, ONAFT, 446.
- FAO/WHO (2012). Policy measures to ensure food security in the region: problems and prospects – Food Forecast to 2050. Twenty-eighth FAO Regional Conference for Europe, 25.
- Dyachok, V.V. (2010), Scientific-Theoretical fundamentals of extraction of starting materials of herbal origin [Naukovo-teoretychni osnovy ekstrahuvannya likars'koyi roslynnoyi syrovyny]. Kiev, 384.
- Mal'ovanyy, M. S., Dyachok, V. V. (2010). The extraction of mixture of herbal raw materials. Process calculation. Chemical Industry of Ukraine, 4, 17–21.
- Osypova, L. A. (2006). Scientific substantiation of technology of canned carbonated juice flavored drinks. Kharkiv National Technic University of agricultural industry named P. Vasylenko, Kharkiv, 45, 285–292.
- Osypova, L. A., Kaprel'yants, L. V. (2007). Functional drinks based on spiced-aromatic raw materials. Food industry, 9, 74–75.
- Kovalenko, E. A. (2007). Scientific-Theoretical fundamentals of processes of low-temperature separation of liquid systems of food industries [Naukovo-teoretychni osnovy protsessov nyzkotemperaturnoho razdelenyya zhydkykh system pyshevyh proizvodsts]. Odessa, 516.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Раїса Юріївна Павлюк, Вікторія Вадимівна Погарська, Людмила Олексіївна Радченко, Ольга Олексіївна Юр’єва, Ганна Едуардівна Гасанова, Тетяна Сергіївна Абрамова, Тетяна Миколаївна Коломієць
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.