Підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинку
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.47888Ключові слова:
сусло, пивні дріжджі, бродильна активність, зброджений екстракт, наноаквахелат цинкуАнотація
Досліджено вплив мікроелементу, як додаткового мінерального живлення, на бродильну здатність пивних дріжджів. Встановлено оптимальну дозу наноаквахелату цинку, що забезпечує підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів в процесі виробництва пива та скорочення терміну головного бродіння на 1-2 доби. Оцінили якісні показники пивоварних дріжджів, їх морфологічний стан та фізіологічні властивості.
Посилання
- Meledina, T. V, Davydenko, S. G, Vasilieva, L. M. (2013). The Physiological Condition of the Yeast. St.Pb.: NRU ITMO (IC&BT), 48.
- Prist, F. G., Campbell, J. (2005). The Microbiology of Beer: transl. from english. St.Pb.: Proffesia, 368.
- Kunze, V. (2001). The Technolody of Malt and Beer. St.Pb.: Proffesia. 912.
- Pomozova, V. A., Permyakov, L. V., Safonov, E. A., Artemas, V. V. (2002). Activation of brewer's yeast. Beer and drinks., 48, 26–27.
- Kosinov, N. V., Kaplunenko, V. G. (2008). Patent of Ukraine № 29450. A method of producing a colloidal metal nanoparticles Erosion-explosive nanotechnology colloidal metal nanoparticles. MPK (2006) B01J 13. Published on 10.01.2008, Bulletin of Inventions of Ukraine No. 1 (in Ukrainian).
- Kosinov, N. V., Kaplunenko, V. G. (2007). Patent of Ukraine № 28943. A method of controlling the effect of the concentration of power in the local microvolumes. Explorer who, while in an elastic environment that Cato, is in electrical circuit with the discharge gap. MPK (2007) B22F 9/14 / Published on 25.12.2007, Bulletin of Inventions of Ukraine No. 21 (in Ukrainian).
- Kosinov, N. V., Kaplunenko, V. G. (2007). Patent of Ukraine № 28943. A method of controlling the effect of the concentration of power in the local microvolumes Explorer who, while in an elastic environment that Cato, is in electrical circuit with the discharge gap. MPK (2007) B22F 9/14. Published on 25.12.2007, Bulletin of Inventions of Ukraine No. 21 (in Ukrainian).
- Kosinov, N. V., Kaplunenko, V. G. (2008). Patent of Ukraine № 29854. Vysokomarzhinaljnyj anunobi aquanomics. MPK (2006) С12N 1/20. Published on 25.01.2008, Bulletin of Inventions of Ukraine No. 2 (in Ukrainian).
- Kvasnikov, E. I, Shchelokov, I. F. (1991). Yeast. Biology. Ways of using. Kiev: Science. Duma, 328.
- Jenkins, C. L. et. al. (2003) Impact of Serial Repitching on Lager Brewing Yeast Quality. Journal-American society of brewing chemists, 61 (1), 1–9. doi: 10.1094/asbcj-61-0001
- Van Zandycke, S. M., Sima, O., Gualdoni, S., Smart, A. (2003). Determination of Yeast Viability Using Fluorophores. Journal-American society of brewing chemists, 61 (1), 15–22. doi: 10.1094/asbcj-61-0015
- Technological Instruction for Breeding of Pure Yeast Culture for beer production: TI 1497558 –1435-2011 (2011). Appr. By The Ministry of Agrarian Policy and Food of Ukraine, 19.
- Martino, E., Perotto, S., Parsons, R., Gadd, G. M. (2003). Solubilization of insoluble inorganic zinc compounds by ericoid mycorrhizal fungi derived from heavy metal polluted sites. Soil Biology and Biochemistry, 35 (1), 133–141. doi: 10.1016/s0038-0717(02)00247-x
- Meletiev, A. E, Todosiichuk, S. R, Koshova, V. M. (2007). The Technological Control of Malt, Beer and Non-alcoholic beverages Producing. Vinnytsia.: Nova Knyga, 392.
- Technological Instruction for Breeding of Pure Yeast Culture for beer production: TI 1497558 –1435-2011 (2011). Appr. By The Ministry of Agrarian Policy and Food of Ukraine, 19.
- DSTU 4282:2004 Malt brewing barley. General specification. Valid from 2004-01-10 (2004). Kyiv: State Committee Of Ukraine, 34.
- DSTU 7067:2009 Hops. Specification. Valid from 2011-01-07 (2011). Кyiv: State Committee Of Ukraine, 16.
- Davydenko, S. G., Vasilyev, L. M., Batoshevo, B. Е., Dedegkaev, A. T., (2011). The application of staining methods of yeast to assess their physiological state. Beer and drinks, 5, 8–11.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Валентина Миколаївна Кошова, Валентина Сергіївна Яжло, Володимир Георгійович Каплуненко, Юлія Ігорівна Огородник
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.