Екстрагування в системі “тверде тіло – рідина”
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5585Ключові слова:
Олія, тверде тіло-рідина, екстрагуванняАнотація
Розглянуто вилучення цільового компонента з твердих матеріалів; параметри, які впливають на швидкість екстрагування. Звернуто увагу на складність процесів екстрагуванняПосилання
- Гавриленко, И.В. Маслоэкстракционное производство / И.В. Гавриленко. – М.: Пищепромиздат, 1960. – 247 с.
- Романков, П.Г. Экстрагирование из твердых материалов / П.Г. Романков, М.И. Курочкина – Л.: Химия, 1983. – С. 256.
- Белобородов, В.В. Температурный фактор в кинетике процесса экстракции растительных масел / В.В. Белобородов, А.Г. Нещадим // Известия высших учебных заведений. Пищевая технология. – 1962. – № 4. – С. 133 – 139.
- Белобородов, В.В. Основные процессы производства растительных масел / В.В. Белобородов. – М.: Пищевая промышленность, 1966. – 479 с.
- Гавриленко, И.В. Маслоэкстракционный завод / И.В. Гавриленко – М.-Л.: Снабтехиздат, 1932. – С. 62.
- Нещадим, А.Г. Влияние температурных условий на эффект экстракции подсолнечных форпрессовых жмыхов в экстракторе ДС-70 / А.Г. Нещадим, В.Н. Курдюмов // Маслобойножировая промышленность. – 1961. – № 6. – С. 35 – 38.
- Сердюк, В.И. Опытная работа на экстракторе НД-1000 в условиях температурной интенсификации / В.И. Сердюк // Маслобойножировая промышленность. – 1961. – № 7. – С. 38 – 40.
- Сердюк, В.И. / Известия высших учебных заведений. Пищевая технология. – 1961. – № 1. – С. 5 – 7.
- Нещадим, А.Г. К влиянию температуры на экстракцию маслосодержащих материалов / А.Г. Нещадим // Известия высших учебных заведений. Пищевая технология. – 1963. – № 4. – С. 53 – 57.
- Руководство по технологии получения и переработки растительных масел и жиров / [под ред. А.Г. Сергеева]. - Л.: НПО Масложирпром, 1974. – Т.I. - 592 с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Валерій Леонідович Остроушко, Вікторія Юріївна Папченко
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.