Функціональний топінг «Потенціал спорту» для спортсменів

Автор(и)

  • Наталія Володимирівна Притульська Київський національний торговельно-економічний університет Вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156, Україна
  • Галина Ігорівна Сєногонова Луганський національний університет імені Тараса Шевченка Вул. Оборонна, 2. м. Луганськ, Україна, 91011, Україна
  • Євгенія Віталіївна Бондаренко Київський національний торговельно-економічний університет Вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156, Україна
  • Людмила Іванівна Сєногонова Луганський національний університет імені Тараса Шевченка Вул. Оборонна, 2. м. Луганськ, Україна, 91011, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5601

Ключові слова:

Функціональні інгредієнти, харчування, біологічно активні речовини, спортсмени

Анотація

Розроблено рецептуру топінгу (солодкого соусу) «Потенціал спорту» з функціональною композицією біологічно активних речовин для підвищення працездатності професійних спортсменів під час високих фізичних навантажень

Біографії авторів

Наталія Володимирівна Притульська, Київський національний торговельно-економічний університет Вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедрою

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів

Галина Ігорівна Сєногонова, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка Вул. Оборонна, 2. м. Луганськ, Україна, 91011

Магістр

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва

та експертизи товарів

Євгенія Віталіївна Бондаренко, Київський національний торговельно-економічний університет Вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156

Старший викладач

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів

Людмила Іванівна Сєногонова, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка Вул. Оборонна, 2. м. Луганськ, Україна, 91011

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва

та експертизи товарів

Посилання

  1. Рогозкин, В. А. Питание спортсменов / В. А. Рогозкин, А. И. Пшендин, Н. Н. Шишина – М. : ФиС, 1989. – 160 c.
  2. Питание в системе подготовки спортсменов / [Смульский В. Л., Моногаров В. Д., Булатова М. М.] ; под ред. Смульского В. Л. – К. : Олимпийская литература, 1996. – 223 с.
  3. Foods, nutrition and sports performance / Edited by C. Williams and J.T. Delvin. London, Glasgow, New York, Tokio, Melbourne, Madras: E and FM Spon. – 1992. – P. 194.
  4. Разработка и применение специализированных продуктов повышенной биологической ценности в питании высококвалифицированных спортсменов / [Ларичева К. А., Яловая Н. И., Беляев В. С. и др.] // Сб. науч. трудов [Теоретические и практические аспекты изучения питания человека]. – М. – 1980. – 456 с.
  5. Полиевский, С. А. Основы индивидуального и коллективного питания спортсменов / С. А. Полиевский. – М. : Физкультура и спорт, 2005. – 384 с.
  6. Рогозкин, В. А. Использование продуктов повышенной биологической ценности для питания спортсменов / В. А. Рогозкин, А. И. Пшендин // Теория и практика физической культуры. – 1989. – № 3. – С. 13 – 15.
  7. Пшендин. А. И. Рациональное питание спортсменов. Для любителей и профессионалов / А. И. Пшендин. – СПб. : «Олимп-СПб», 2003. – 160 с.
  8. Рогозкин, В. А. Перспективы создания и использования специализированных продуктов для спортсменов / Система восстановительных средств в спорте. – Л. : ФК и С, 1998. – С. 87–91.
  9. Допинг и эргогенные средства в спорте / под ред. В. Н. Платонова. – К.: Олимпийская литература, 2003. – 576 с.
  10. Сучков, А. В. Влияние янтарной кислоты и ее солей на физическую работоспособность: автореф. дис. на получение научн. степени канд. мед. наук : спец. 14.00.25 «Фармакология, клиническая фармакология» / А. В. Сучков. – Москва, 1989. – 24 с.
  11. Олійник, С. А. Похідні бурштинової кислоти та препарати природного походження у військовій, екстремальній і спортивній медицині / С. А. Олійник. – К. : Вид-во Укр. військ.-мед. акад., 2001. – 198 с.
  12. Зотов. В. П. Восстановление работоспособности в спорте / Зотов В. П. – К. : Здоров’я, 1990. – 200 с.
  13. Уильямс, М. Эргогенные средства в системе спортивной подготовки / М. Уильямс; [пер. с англ. О. П. Крутков]. – К. : Олимпийская литература, 2003. – 256 с.
  14. Горелкина, О. И. Коррекция энергетического метаболизма организма спортсменов пищевыми биокомпозитами / О. И. Горелкина, Н. Н. Даниярова // Питание и физическая работоспособность. – Л.: ЛНИИФК, 1991. – С. 102-103.
  15. Кулиненков, Д. О. Справочник фармакологии спорта – лекарственные препараты спорта / Д. О. Кулиненков, О. С. Кулиненков. – М. : «ТВТ Дивизион», 2004. – 308 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-08-20

Як цитувати

Притульська, Н. В., Сєногонова, Г. І., Бондаренко, Є. В., & Сєногонова, Л. І. (2012). Функціональний топінг «Потенціал спорту» для спортсменів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(6(58), 68–71. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5601

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв