Щодо проблеми державного регулювання реалізації в Україні генетично модифікованих продуктів

Автор(и)

  • Вікторія Сергіївна Ольховська Харківський державний університет харчування та торгівлі Ул. Клочковская, 333, г. Харьков,61051, Україна
  • Зінаїда Павлівна Карпенко Харківський державний університет харчування та торгівлі Ул. Клочковская, 333, г. Харьков,61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.5851

Ключові слова:

Генетично модифіковані продукти, трансгени

Анотація

Описується стан  державного регулювання генетично модифікованої продукції в Україні. Проаналізовано світові дослідження в цій галузі.  Надано список виробників, які використовують генетично модифіковану сировину

Біографії авторів

Вікторія Сергіївна Ольховська, Харківський державний університет харчування та торгівлі Ул. Клочковская, 333, г. Харьков,61051

Кандидат технічних наук

Старший викладач кафедри товарознавства та експертизи товарів

Зінаїда Павлівна Карпенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі Ул. Клочковская, 333, г. Харьков,61051

Старший викладач кафедри товарознавства та експертизи товарів

Посилання

  1. Зоны, свободны от ГМО. Под ред. В.Б.Копейкиной, 2007, 106с.
  2. Malatesta M., Biggiogera M., Manuali E., Rocchi M.B.L., Baldelli B., Gazzanelli G: Fine structural analyses of pancreatic acinar cell nuclei from mice fed on GM soybean. Eur. J. Histochem., 47, 2003. pp.385-388.
  3. Malatesta M., Caporalony C., Gavaudan S., Rocchi M.B.L., Tiberi C., Gazzanelli G. Ultrastructural, morphometrical and immunocytochemical analysis of hepatocyte nuclei from mice fed on genetically modified soybean. Cell Struct. Funct., 27, 2002, pp.173-180.
  4. Schubbert R., Lettmann C. and Doerfler W. Ingested foreign (phage M13) DNA survives transiently in the gastrointestinal tract and enters the blood stream of mice. Molecules, Genes and Genetics 242. 1994. P.495-504.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-12-01

Як цитувати

Ольховська, В. С., & Карпенко, З. П. (2010). Щодо проблеми державного регулювання реалізації в Україні генетично модифікованих продуктів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(10(48), 47–49. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.5851

Номер

Розділ

Безпека життєдіяльності