Моделювання механічної обробки цибулі ріпчастої з метою визначення раціональних параметрів її очищення

Автор(и)

  • Oleg Tereshkin Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-5265-4087
  • Dmytro Horielkov Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-9315-9322
  • Dmytro Dmytrevskyi Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-1330-7514
  • Vitalii Chervonyi Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-9085-2260

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.86472

Ключові слова:

цибуля ріпчаста, комбінований процес, параметри очищення, попереднє проварювання, механічна обробка

Анотація

Досліджено процес механічної обробки цибулі ріпчастої під час її очищення комбінованим способом. Визначено раціональні параметри проведення комбінованого процесу очищення цибулі ріпчастої. Отримано величину необхідного коефіцієнта заповнення робочої камери апарата для очищення цибулі ріпчастої. Запропоновано математичну модель процесу механічної обробки цибулі ріпчастої під час її очищення. Розраховано мінімальну частоту обертання робочої камери апарата

Біографії авторів

Oleg Tereshkin, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра готельного та ресторанного бізнесу

Dmytro Horielkov, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра устаткування харчової і готельної індустрії ім. М. І. Беляєва

Dmytro Dmytrevskyi, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра устаткування харчової і готельної індустрії ім. М. І. Беляєва

Vitalii Chervonyi, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра устаткування харчової і готельної індустрії ім. М. І. Беляєва

Посилання

  1. Slavin, J. L., Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition: An International Review Journal, 3 (4), 506–516. doi: 10.3945/an.112.002154
  2. Pieniak, Z., Aertsens, J., Verbeke, W. (2010). Subjective and objective knowledge as determinants of organic vegetables consumption. Food Quality and Preference, 21 (6), 581–588. doi: 10.1016/j.foodqual.2010.03.004
  3. Rico, D., Martín-Diana, A. B., Barat, J. M., Barry-Ryan, C. (2007). Extending and measuring the quality of fresh-cut fruit and vegetables: a review. Trends in Food Science & Technology, 18 (7), 373–386. doi: 10.1016/j.tifs.2007.03.011
  4. Miglio, C., Chiavaro, E., Visconti, A., Fogliano, V., Pellegrini, N. (2008). Effects of Different Cooking Methods on Nutritional and Physicochemical Characteristics of Selected Vegetables. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (1), 139–147. doi: 10.1021/jf072304b
  5. Rennie, C., Wise, A. (2010). Preferences for steaming of vegetables. Journal of Human Nutrition and Dietetics, 23 (1), 108–110. doi: 10.1111/j.1365-277x.2009.01018.x
  6. Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A, 1112 (1-2), 3–22. doi: 10.1016/j.chroma.2005.12.016
  7. Nemeth, K., Piskula, M. K. (2007). Food Content, Processing, Absorption and Metabolism of Onion Flavonoids. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47 (4), 397–409. doi: 10.1080/10408390600846291
  8. Antonia Murcia, M., Jiménez, A. M., Martínez-Tomé, M. (2009). Vegetables antioxidant losses during industrial processing and refrigerated storage. Food Research International, 42 (8), 1046–1052. doi: 10.1016/j.foodres.2009.04.012
  9. Lin, D., Zhao, Y. (2007). Innovations in the Development and Application of Edible Coatings for Fresh and Minimally Processed Fruits and Vegetables. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 6 (3), 60–75. doi: 10.1111/j.1541-4337.2007.00018.x
  10. Caldwell, E. M., Miller Kobayashi, M., DuBow, W., Wytinck, S. (2008). Perceived access to fruits and vegetables associated with increased consumption. Public Health Nutrition, 12 (10), 1743–1750. doi: 10.1017/s1368980008004308
  11. Mota, C. L., Luciano, C., Dias, A., Barroca, M. J., Guiné, R. P. F. (2010). Convective drying of onion: Kinetics and nutritional evaluation. Food and Bioproducts Processing, 88 (2-3), 115–123. doi: 10.1016/j.fbp.2009.09.004
  12. Hanif, R., Iqbal, Z., Iqbal, M. (2006). Use of vegetables as nutritional food: role in human health. Journal of Agricultural and Biological Science, 1 (1), 18–22.
  13. Pereira, R. N., Vicente, A. A. (2010). Environmental impact of novel thermal and non-thermal technologies in food processing. Food Research International, 43 (7), 1936–1943. doi: 10.1016/j.foodres.2009.09.013
  14. Kim, J. C. (2006). Firmness of thermal processed onion as affected by blanching. Journal of Food Processing and Preservation, 30 (6), 659–669. doi: 10.1111/j.1745-4549.2006.00096.x
  15. Roldán-Marín, E., Sánchez-Moreno, C., Lloría, R., de Ancos, B., Cano, M. P. (2009). Onion high-pressure processing: Flavonol content and antioxidant activity. LWT – Food Science and Technology, 42 (4), 835–841. doi: 10.1016/j.lwt.2008.11.013
  16. Siti Mazli, M. K., Nur Aliaa, A. R., Hidayati, H. N., Shaidatul, M. S. I., Wan Zuha, W. H. (2010). Design and Development of an Apparatus for Grating and Peeling Fruits and Vegetables. American Journal of Food Technology, 5 (6), 385–393. doi: 10.3923/ajft.2010.385.393
  17. Deynichenko, G., Tereshkin, O., Gorelkov, D., Dmitrevskyi, D. (2013). Stabilization of quality cleaning onion innovative way. Recent Journal, 14 (4), 246–250.
  18. Deinychenko, G., Tereshkin, O., Horielkov, D., Dmytrevskyi, D. (2014). Patent 106813 Ukraina: MPK A23N 15/08. Aparat dlia ochyshchennia tsybuli ripchastoi. Zaiavnyk i patentovlasnyk Kharkivs'kyy derzhavnyy universytet kharchuvannya ta torhivli. № a201301919; declarated: 18.02.13; published: 10.10.14, Bul. 19, 6.
  19. Tereshkin, O., Horielkov, D., Dmytrevskyi, D., Chervonyi, V. (2016). The study of influence of the process of mechanical additional cleaning on the surface onion layer at combined process of cleaning. EUREKA: Life Sciences, 6, 24–30. doi: 10.21303/2504-5695.2016.00239

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-12-27

Як цитувати

Tereshkin, O., Horielkov, D., Dmytrevskyi, D., & Chervonyi, V. (2016). Моделювання механічної обробки цибулі ріпчастої з метою визначення раціональних параметрів її очищення. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(11 (84), 30–39. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.86472

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв