Вплив агротехнічних прийомів на сенсорні характеристики технічних сортів винограду
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.98423Ключові слова:
сенсорна оцінка ягід, агротехнічні прийоми вирощування, Загрей, АроматнийАнотація
Представлені результати дослідження впливу агротехнічних прийомів вирощування винограду – схеми садіння і висоти штамбу кущів на сенсорні характеристики ягід білих технічних сортів Ароматний і Загрей селекції ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова» (Україна). Статистичними методами виявлено відмінності між варіантами експерименту і показано вплив досліджуваних агротехнічних факторів окремо і в комплексі на підсумковий результат сенсорного аналізу
Посилання
- Reynolds, E. G. (Ed.) (2010). Managing wine quality: Viticulture and wine quality. Vol. 1. Cambridge: Woodhead Publishing Limited, 624.
- Olarte Mantilla, S. M., Collins, C., Iland, P. G., Johnson, T. E., Bastian, S. E. P. (2012). Review: Berry Sensory Assessment: concepts and practices for assessing winegrapes’ sensory attributes. Australian Journal of Grape and Wine Research, 18 (3), 245–255. doi: 10.1111/j.1755-0238.2012.00203.x
- Conde, С., Silva, P., Fontes, N., Dias, A. C. P., Tavares, R. M., Sousa, M. J. et. al. (2007). Biochemical changes throughout grape berry development and fruit and wine quality. Food. Global Science Books, 1 (1), 1–22.
- Barbagallo, M. G., Guidoni, S., Hunter, J. J. (2011). Berry size and qualitative characteristics of Vitis vinifera L. cv. Syrah. South African Journal of Enology and Viticulture, 32 (1), 129–136. doi: 10.21548/32-1-1372
- Le Moigne, M., Maury, C., Bertrand, D., Jourjon, F. (2008). Sensory and instrumental characterisation of Cabernet Franc grapes according to ripening stages and growing location. Food Quality and Preference, 19 (2), 220–231. doi: 10.1016/j.foodqual.2007.03.004
- Le Moigne, M., Symoneaux, R., Jourjon, F. (2008). How to follow grape maturity for wine professionals with a seasonal judge training? Food Quality and Preference, 19 (8), 672–681. doi: 10.1016/j.foodqual.2008.06.006
- Lohitnavy, N., Bastian, S., Collins, C. (2010). Berry sensory attributes correlate with compositional changes under different viticultural management of Semillon (Vitis vinifera L.). Food Quality and Preference, 21 (7), 711–719. doi: 10.1016/j.foodqual.2010.05.015
- Ristic, R., Downey, M. O., Iland, P. G., Bindon, K., Francis, I. L., Herderich, M., Robinson, S. P. (2007). Exclusion of sunlight from Shiraz grapes alters wine colour, tannin and sensory properties. Australian Journal of Grape and Wine Research, 13 (2), 53–65. doi: 10.1111/j.1755-0238.2007.tb00235.x
- Sadras, V. O., Moran, M. A., Bonada, M. (2012). Effects of elevated temperature in grapevine. I Berry sensory traits. Australian Journal of Grape and Wine Research, 19 (1), 95–106. doi: 10.1111/ajgw.12007
- Shtirbu, A. V. (2016). Effektivnost ispolzovaniya resursov radiatsii i vlagi v ampelotsenozah s razlichnoy strukturoy nasazhdeniy i arhitekturoy rasteniy. Plodovodstvo i vinogradarstvo Yuga Rossii, 39, 1–24.
- Vlasov, V. V., Mulyukina, N. A., Kovalyova, I. A., Chistnikov, V. S., Gerus, L. V. (2012). Rezultatyi i perspektivyi selektsionnoy rabotyi NNTs «IViV im. V. E. Tairova». Vinogradarstvo i vinorobstvo, 49, 16–23.
- Tkachenko, O., Pashkovskiy, A., Shtirbu, A. (2017). Materials and methods of the study of influence of agrotechnical methods on sensory characteristics of technical sorts of grape. EUREKA: Life Sciences, 2, 34–41. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00324
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Oksana Tkachenko, Aleksandr Pashkovskiy, Andrey Shtirbu
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.