Подання

Для того, щоб мати можливість подавати статті до журналу та перевіряти поточний статус своїх матеріалів необхідно увійти на сайт як зареєстрований користувач.

Вимоги до подання

Під час подання рукопису до журналу автори повинні підтвердити його відповідність всім встановленим вимогам, вказаним нижче. В разі виявлення невідповідності поданої роботи пунктам цих вимог редакція повертатиме авторам матеріали на доопрацювання.
  • Це подання раніше не було опубліковане і не надсилалося до розгляду редакціям інших журналів (або у коментарях для редактора нижче дані необхідні пояснення).
  • Текст статті відповідає вимогам, викладеним у Керівництві для авторів.

Керівництво для авторів

КАТЕГОРІЇ СТАТЕЙ

Журнал розглядає для публікації оригінальні дослідницькі та оглядові статті з дисциплін, що належать в основному до широкої галузі педагогіки фізичної культури і спорту: теорії і методики фізичної культури, фізичної активності та здоров'я, спортивної науки, біомеханіки, кінезіології, рухового контролю і навчання, охорони здоров'я (стосовно до спорту і фізичних вправ), фізичної реабілітація та відпочинку. Журнал публікує дослідження, в яких висвітлюються освітні практики у всіх відповідних контекстах, включаючи, крім іншого, шкільну фізичну культуру, клубний спорт і програми активного відпочинку. Педагогіка в цих контекстах відноситься до взаємозалежних компонентів знань і навчальних програм, учням та іншим категоріям населення, що навчається, а також учителям / тренерам, викладання / коучингу і освіти вчителів / тренерів. Зокрема, журнал вітає статті, в яких розглядаються взаємодії кожного з цих компонентів і їх практика в конкретних контекстах.
Журнал рекомендує статті з педагогічним експериментом, в якому дослідник активно намагається змінити ситуацію, обставини або досвід випробовуваних (маніпуляції), що може привести до зміни поведінки або результатів для учасників дослідження.
Журнал вважає використання методу анкетування / опитування як один з етапів педагогічного експерименту. У такому педагогічному експерименті дослідники активно впливають на учасників дослідження для перевірки гіпотези. Журнал не розглядає статті, засновані лише на методі анкетування / опитування.
Журнал публікує оригінальні емпіричні і теоретичні статті, оглядові статті та попередній дослідний звіт.
Емпіричні статті повинні бути написані коротко, використовуючи науковий формат (вступ, матеріал і методи [включаючи учасників, інструменти та процедури, статистичний аналіз), результати, дискусія, висновки і список цитованої літератури].
Теоретичні роботи повинні спиратися на існуючу дослідницьку літературу і критично аналізувати вибрані моделі і / або теорії, повідомляючи лише емпіричні результати, якщо вони безпосередньо пов'язані з теорією.
Оглядова стаття повинна критично оцінити матеріал, який вже був опублікований.
Мета оглядової статті - аналізувати, оцінювати і узагальнювати наявні знання, а не просто відтворювати те, що вже відомо. Оглядові статті повинні складатися з наступних розділів: визначення проблеми, короткий виклад попередніх досліджень, пояснення предмета, протиріч, проблем і пропозицій для подальшого дослідження.
Попередні звіти про дослідження повинні містити результати емпіричних досліджень, які все ще тривають, і повинні бути написані в тому ж форматі, що і емпіричні документи, описані на початку цього розділу; однак ці звіти повинні бути коротше, ніж стандартний документ.

1. Умови опублікування статті

Запропонована для публікації стаття повинна:
- бути актуальною, мати новизну, містити постановку завдань (проблем), опис основних результатів дослідження, отриманих автором, висновки;
- відповідати правилам оформлення. Представляючи статтю для публікації, автор (автори) таким чином:
- висловлює згоду
 на розміщення повного її тексту в мережі Інтернет;
- погоджується з рекомендаціями Всесвітньої асоціації медичних редакторів і стандартів COPE за принципами етики наукових публікацій.
Подання рукопису має на увазі, що вона не була опублікована раніше, не перебуває на розгляді для публікації в інших виданнях і, якщо буде прийнята, то не буде опубліковано в іншому місці в тій же формі англійською або будь-якою іншою мовою.

2. Загальні принципи для підготовки рукописи. Стиль викладу статті. Цитування в тексті

У цьому розділі наведені докладні загальні вимоги стилю і форматування для рукописів. Рукописи повинні бути розроблені з урахуванням загальних керівних принципів в стилі, викладених в публікації:
Єдині вимоги до рукописів, що представляються в біомедичні журнали.
Рекомендації EASE (European Association of Science Editors) для авторів і перекладачів наукових статей, які повинні бути опубліковані англійською мовою.
Точне і чітке вираження ваших думок і дослідницької інформації повинно бути основною метою наукового письма. Пам"ятайте, що точність і ясність ще важливіше, коли ви намагаєтеся отримати рішення складних ідеї. Уникайте невизначеною термінології і занадто великої прози. В одному реченні - не використовуйте кілька тверджень. Використовуйте прості речення з активним залогом. В одному реченні - не використовуйте складнопідрядні речення, союзи і пов"язані через "і" слова і словосполучення. Не використовуйте скорочення (крім загальновизнаних), незнайомі слова, сленг, жаргон. Зведіть до мінімуму використання прикметників і прислівників. Використовуйте прямі і короткі речення в обсязі до 15-20 слів. В одному реченні - сформулюйте одну ідею (думку).
Редакція залишає за собою право вносити будь-які остаточні корективи в рукописи, щоб забезпечити узгодженість в рамках журналу.
Рукописи повинні відповідати загальним вимогам. Текст повинен бути: 1,0 інтервал, шрифт Times New Roman, 10. Поля: 2 см з усіх боків. Обсяг: 3000 слів і більш.

Цитування в тексті - стиль Vancouver (нумерований)
У стилі Vancouver кожному посиланню присвоюється номер, який використовується. Навіть якщо автор невідомий в вашому тексті, номер все одно повинен використовуватися. Вихідний номер, присвоєний посиланням, використовується кожен раз, коли посилання цитується в тексті. Перше посилання, яке ви цитуєте, буде пронумеровано як [1] в тексті, а друге посилання, яке ви цитуєте, буде пронумеровано як [2] і так далі. Якщо ви посилаєтеся на номер документу [1] ще раз в тексті, ви цитуєте його, використовуючи номер [1].

Посилання одночасно на кілька джерел
• При одночасному цитуванні більше одного джерела кращий метод полягає в тому, щоб окремо вказувати кожен номер документу коми між кожним посиланням: Переважно [1, 2] (рекомендуємо максимум 2 посилання; як виняток - 3.
Посилання на джерело кілька разів
• Якщо ви посилаєтеся на інший номер сторінки або інше посилання в джерелі, використовуйте наступні форми: [3, с. 5-10], [3, гл. 2, pp. 6-21], [3, рис.1], [3, гл. 4.5]

Титульна сторінка

повинна мати такі дані:
• назва статті (найбільш важлива оцінка наукової статті; повинна також включати в себе інформацію про сферу дослідження);
• повні імена (ім"я, по батькові - ініціали) та прізвища всіх авторів.
• приналежність авторів (установа, вищий навчальний заклад і ін.); якщо автори належать до декількох різних установ, надрядкові цифри повинні бути використані для розподілу імен авторів до відповідних установ.
• повну адресу, номер телефону, адреса електронної пошти відповідного учасника.

Автори повинні включати інформацію про відповідальність в рукопис, яка визначає внесок кожного учасника. Авторство слід розглядати, якщо ви внесли істотний внесок в концепцію, придбання, аналіз або інтерпретацію даних, підготували або переглянули роботу, затвердили остаточну рукопис і готовність взяти на себе відповідальність ( критерії ICMJE ).
Люди, які допомагають тільки в зборі даних, виконання статистичних даних, технічних вкладах і введенні даних, або тих, хто отримав гранти або керівник відділу, повинні бути визнані, але не можуть вважатися авторами, якщо вони не відповідають критеріям ICMJE . Ми пропонуємо наступний вигляд формату (будь ласка, використовуйте ініціали для посилання на вклад кожного учасника):
A - Дизайн дослідження;
B - Збір даних;
C - Статистичний аналіз;
D - підготовка рукописи;
E - Збір коштів.
Приклад:
Olga V. Ivashchenko1ABCDE, Sergii S. Iermakov2ABCD, Oleg M. Khudolii1ACDE
1Kharkiv National Pedagogical University, Ukraine
2 Gdansk University of Physical Education and Sport, Poland

Ніякі імена співавторів НЕ будуть опубліковані, якщо не вказані їхні вклади. Підключіть авторів до вкладів з використанням алфавітних надбудов.

Анотація

повинна містити:
• Структуровані дані (> 250 слів), що складаються з наступних розділів:
Введення і мета дослідження: слід чітко описати логічне обгрунтування для проведення дослідження виходячи з попередніх робіт по відношенню до досліджуваної. Цей розділ повинен закінчуватися твердженням конкретного питання, що вирішується або висунутої гіпотезою. Далі слід вказати мету дослідження.
Матеріал і методи: слід перерахувати використовувані методи, не вдаючись у великі методичні подробиці і позначити найбільш важливі результати. Необхідно включити розміри вибірки для основних експериментів.
Результати: слід перерахувати основні результати без вступу. У дужках слід додавати тільки основні статистичні значущості. Не потрібно приводити висновки.
Висновки: необхідно надати ключові висновки якомога чіткіше. Можна включати коротке, більш загальне тлумачення результатів та / або конкретних рекомендацій для майбутніх досліджень.
• від 5 до 6 ключових слів (не з назви).
• глосарій (до 40 слів у міру необхідності) з посиланнями на ключові слова і спеціальні терміни, представляючи сенс, визначення або пояснення слів, фраз і т.д.
ОСНОВНИЙ ТЕКСТ.
(Вступ, Матеріал і методи, Результати, Обговорення, Висновки, Фінансування, Подяки, Глосарій та Список літератури):

Вступ

Слід коротко представити проблему, особливо підкреслюючи рівень знань авторів про проблему на початку розгляду. Необхідно врахувати, що одним з показників рівня знань про проблему є співвідношення цитованих джерел вітчизняних авторів до посилань на статті з англомовних журналів. Ще одним з показників рівня знань про проблему є посилання на свої попередні дослідження по темі статті. В аналізі публікацій по темі статті необхідно показати: що вдалося і що не вдалося вирішити авторам цих досліджень. Слід виділити невирішені іншими авторами проблеми. Вступ повинен містити ГІПОТЕЗУ.

Мета дослідження

Після гіпотези сформулювати МЕТУ ДОСЛІДЖЕННЯ.

Матеріал і методи

Розділ матеріал і методи повинен бути короткими, але достатнім, щоб дозволити іншим дослідникам повторити дослідження. Цей розділ повинен містити три підрозділи (Ви можете додати інші підрозділи, якщо є така необхідність):
(1) Учасники: Просимо вказати кількість учасників, вік. Відзначити, що від усіх учасників було отримано інформовану згоду на участь в цьому експерименті.
(2) Процедура (організація дослідження): дає читачеві коротку інформацію про кожен крок виконання досліджень. Це резюме повинно бути коротким, точним і логічним. Не слід обтяжувати читача занадто великою кількістю деталей. Необхідно дати достатньо інформації, щоб читач міг простежити за тим, що робиться. Вказати використовувані прилади, обладнання, тести.
(3) Статистичний аналіз:
У підзаголовку Статистичний аналіз: автори повинні пояснити, які статистичні тести були використані при аналізі їх даних і обґрунтування використання цих тестів. Необхідно дотримуватися обережності, щоб гарантувати, що:
а) всі тести перераховані в Матеріал і методи в рамках статистичного аналізу, а також
б), що всі перераховані тести дійсно застосовуються в дослідженні.
З цього розділу, кожен читач повинен бути в змозі зрозуміти, який тест точно був використаний для кожного порівняння даних, представлених в розділі Результати. В кінці статистичного аналізу, автори повинні вказувати рівень значущості і використовувані статистичні програми. Звертаємо увагу авторів, що просте перерахування використовуваних методів дослідження редакцією не приймається. Необхідно чітко описати використовуваний набір спостережень або експериментальних методик, організації дослідження, включаючи такі критерії як: вік, стать, необхідність їх використання в залежності від чітко визначених обставин, рандомізацію і знеособлення досліджуваних. Протокол збору даних, процедур, досліджуваних параметрів, методів вимірювань і апаратури повинні бути описані досить докладно, щоб дозволити іншим вченим відтворити результати. Повинні бути представлені посилання на використовувані методи. Повинні бути забезпечені: посилання і короткий опис методів, які були використані. Маловідомі і істотно модифіковані методи повинні бути описані докладно. Повинні бути передбачені підстави для їх використання поряд з оцінкою їх обмежень. Назви хімічних речовин і використовуваних пристроїв повинні супроводжуватися інформацією про виробника (назва, місто і країна), представленого в дужках. У разі використання хімічних речовин необхідно надати загальну назву, дози і спосіб їх введення. Статистичні методи повинні бути описані детально, щоб забезпечити перевірку представлених результатів. Необхідно перерахувати використовувані критерії та методику визначення кожного критерію в конкретному аналізі даних. Це повинно бути повторено в розділі "Результати". Статистичні значення повинні бути показані разом з даними в тексті, а також в таблицях і малюнках. Необхідно уявити точні значення p, з трьома знаками після коми. Надання інформації про учасників експериментів (пацієнтах) вимагає наявності їх офіційної згоди. Дослідження пацієнтів і добровольців вимагають усвідомленого згоди, документованого в тексті рукопису. Там, де є будь-який неминучий ризик в порушенні недоторканності приватного життя - наприклад, в клінічній фотографії або детальних обставин - необхідне отримання письмової згоди пацієнта на публікацію даних, яке копіюється в журналі. Слід також представити інформація про схвалення досліджень і їх результатів етичним комітетом. За участю дітей в експериментах має бути отримана письмова згода їх батьків, про що зазначається в цьому розділі. У звітах по експериментах на людях має бути зазначено, чи проводилися процедури відповідно до етичних стандартів відповідального комітету з прав експериментів (інституційного або регіонального) або Гельсінкської декларації 2008 року. Редакція залишає за собою право запросити будь-які вихідні дані від авторів на будь-якій стадії в процесі розгляду або публікації, в тому числі після публікації. Відмова від надання запитуваної інформації може призвести до затримки публікації або скасування прийому.

Результати

повинні бути представлені коротко і обгрунтовано. Слід обмежити кількість таблиць і малюнків (графіків), необхідних для пояснення аргументу цього документа, і оцінити їх необхідність. Не можна дублювати дані у вигляді графіків і таблиць. Необхідно привести кількість спостережень і звітів, а також виключення або втрати спостережень, такі як ті, що вибули з дослідження. Результати повинні бути представлені в логічній послідовності в тексті, а також в таблицях і малюнках, які узгоджуються з текстом за допомогою опорних зауважень. Не слід повторювати в тексті всі дані з таблиць або графіків. Необхідно підкреслити тільки важливі спостереження та показати тенденції.

Дискусія (або Обговорення результатів)

повинна включати в себе інтерпретацію результатів дослідження, а також результати, розглянуті в контексті підсумків в інших дослідженнях, описаних в літературі. Не слід повторювати в деталях дані або інший матеріал з "Вступ" або розділу "Результати". Необхідно включити в дискусію питання, що випливають із висновків, обмеження для сфери поширення висновків, а також перспективи для майбутніх досліджень. Обговоренню повинні протистояти результати інших досліджень, особливо тих, які були вказані в тексті. Необхідно показати, які дослідження інших авторів підтверджують правомірність Вашого дослідження; виділити новизну Ваших результатів. Обсяг розділу "Дискусія" має дорівнювати або більше текстової частини розділу "Результати".

Висновки

Висновки не повинні повторювати результати. Необхідно відобразити, що випливає з результатів. Також вони повинні бути пов"язані з цілями дослідження. Можна формулювати нові гіпотези, якщо це виправдано; включити рекомендації при необхідності. Слід уникати некваліфікованих заяв і висновків, абсолютно які не підтримуються отриманими даними. Основні моменти - уявити особливо важливу інформацію, яку автори хотіли б виділити.

Подяки

Слід зазначити всіх учасників, які не відповідають критеріям авторства, наприклад, технічних асистентів, помічників, операторів тексту або керівника відділу, які надають тільки загальну підтримку. Необхідно описати їх роль. Повинна бути розкрита і визнана фінансова й інша матеріальна підтримка. У разі виконання дослідження в контексті держбюджетної теми, необхідно це вказати.

Конфлікт інтересів

осіб, які мають пряме або непряме відношення до публікації статті або містяться в ній відомостей. Інакше - вказати "Автор (и) заявляє (ють), що не існує ніякого конфлікту інтересів".

Література (>20). Стиль Vancouver

цей список повинен бути пронумерований. Посилання, відібрані для публікації, повинні бути обрані як по їх важливості, доступності, так і по можливості для подальшого читання. Посилання, цитовані в таблицях, підписи до рисунків повинні бути пронумеровані, так як вони цитуватимуться в тексті в певній послідовності. Посилання, наведені в глосарії повинні бути пронумеровані, починаючи з останнього ряду цитування в тексті. Якщо стаття має DOI, то це повинно бути відображено в посиланні.
Список літератури під назвою References відповідає формату Єдині вимоги до рукописів, що представляються в біомедичні журнали.

References (English). Включіть DOI для всіх робіт, які мають DOI, незалежно від того, використовували ви онлайн-версію або версію для друку.

Положення про конфіденційність

Імена та електронні адреси, які вказуються користувачами сайту цього журналу, будуть використовуватись виключно для виконання внутрішніх технічних завдань цього журналу; вони не будуть поширюватись та передаватись стороннім особам.