Авторство

Редактори журналу дотримуються рекомендацій Міжнародного комітету редакторів медичних журналів ( ICMJE ), які стверджують, що для того, щоб претендувати на авторство рукопису, автори повинні відповідати таким критеріям:

- вагомий внесок у концепцію чи дизайн роботи; або отримання, аналіз або інтерпретація даних для роботи

- складання або критичне рецензування роботи на важливий інтелектуальний зміст

- Остаточне затвердження версії до друку

- Згода нести відповідальність за всі аспекти роботи, забезпечуючи належне дослідження та вирішення питань, пов’язаних із точністю чи достовірністю будь-якої частини роботи.

Ті, хто вніс вклад у роботу, але не має права претендувати на авторство, повинні бути перераховані в подяках. Більш детальні вказівки щодо авторства надає  Міжнародна рада редакторів медичних журналів (ICMJE) .

Будь-які зміни до списку авторів під час редагування або після публікації повинні бути погоджені всіма авторами, включно з вилученими. Ми залишаємо за собою право вимагати підтвердження авторства, а зміни авторства після прийняття будуть внесені на розсуд редакції.

 Авторський внесок

Для повної прозорості всі надіслані рукописи повинні містити Заяву про авторський внесок із зазначенням роботи кожного автора. Для дослідницьких статей з кількома авторами необхідно надати короткий абзац із зазначенням їх індивідуального внеску.

Слід використовувати наступні твердження: Концептуалізація, XX і YY; методологія, XX; програмне забезпечення, ХХ; перевірити, XX, YY і ZZ; формальний аналіз, XX; розслідування, хх; ресурси, XX; курація даних, XX; письмо - груба підготовка, ХХ; написання - перегляд і редагування, хх; візуалізація, XX; нагляд, ХХ; адміністрування проекту, XX; отримання фінансування, YY Усі автори прочитали та погодилися з опублікованою версією рукопису.

Будь ласка, зверніться до  таксономії CrediT  для пояснення термінів.

Авторство повинно бути обмежене тими, хто зробив значний внесок у подану роботу.

Відповідний автор повинен діяти як сполучна ланка між редактором та іншими авторами, інформувати співавторів і залучати їх до основних рішень щодо публікації.

Для оглядових статей, де окремі твердження менш застосовні, слід включити твердження, що пояснює, хто відповідав за ідею, хто здійснював пошук літератури та/або аналіз даних, а також хто готував і редагував роботу.

Зміни авторства

Очікується, що автори ретельно перевірять авторство перед подачею рукопису. Будь-які зміни до списку авторів повинні бути внесені в процесі редагування до прийняття рукопису. Зміни авторства, включно з будь-яким додаванням, видаленням або переставленням імен авторів, вимагають схвалення всіх авторів, у тому числі тих, яких потрібно видалити.