Міжнародні контакти між Україною та Польщею в спорті

Автор(и)

  • Ярослав Кісєль [Jaroslaw Kisiel] Університет ім. Адама Міцкевича в Познані, Польща

Ключові слова:

спортивна ходьба, Україна, Польща, Мєлець, Івано-Франківськ, олімпійці, спортсмени, результати

Анотація

Представлений розвиток контактів між Україною та Польщею в галузі однієї з дисциплін легкої атлетики, а саме спортивної ходьби. Розглядається період 1991–2013 рр., тобто з моменту отримання Україною незалежності в 1991 р. Матеріал для публікації узято з офіційних повідомлень організаторів спортивних заходів, бюлетеня Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, книжкових видань. Звертається увага на той факт, що найсильнішими навчально-тренувальними осередками України та Польщі зі спортивної ходьби є розташовані неподалік одне від одного міста Івано-Франківськ та Мєлец. Показано взаємозв’язок між українськими та польськими спортсменами, їх взаємне доповнення у процесі розвитку спортивної ходьби в обох країнах, які сприяють блискучим результатам на міжнародній арені. Описано історію розвитку змагань зі спортивної ходьби, що відбулися у Польщі та Україні. 

Посилання

Janiak A. Działalność Międzynarodowego Stowarzyszenia Federacji Lekkoatletycznych jako organizacji międzynarodowej / A. Janiak, J. Kisiel. – PWSZ, Kalisz, 2011. – Zeszyt naukowy nr 24.

Kisiel K. Chód sportowy. Centralny Ośrodek Sportu / K. Kisiel. – Warszawa, 2008.

Kisiel K. Struktura szkolenia i organizacji w chodzie sportowym w roku olimpijskim / K. Kisiel, J. Kisiel, A. Janiak. –2012 : PWSZ Kalisz, 2013.

Matyja D. Encyklopedia gwiazd polskiego sportu / D. Matyja. – Imbir, 2011.

Малахов В. Сто великих Олимпийских чемпионов / В. Малахов. – Москва : Вече, 2006.

Опубліковано

2013-12-30

Як цитувати

Кісєль [Jaroslaw Kisiel] Я. (2013). Міжнародні контакти між Україною та Польщею в спорті. Слобожанський науково-спортивний вісник, (5(38), 128–131. вилучено із https://journals.uran.ua/index.php/1991-0177/article/view/20592

Номер

Розділ

Статті