Використання спеціальних засобів для покращення силових показників у вправі жим лежачи
Ключові слова:
спорт, пауерліфтинг, жим лежачи, м’язиАнотація
Розроблено методику тренування пауерліфтерів з використанням спеціальних засобів для покращення результатів у вправі жим лежачи. Результати досліджень показують, що застосування авторської методики забезпечило переважне підвищення результату у вправі жим лежачи в експериментальній групі проти показників контрольної: приріст у контрольній групі склав 4,78 %, в експериментальній – 11,32 %. Використання допоміжних засобів – ланцюгів, підставок, грифа штанги з паралельним хватом, П-подібного грифа штанги – відкриває нові шляхи підвищення результату пауерліфтерів у вправі жим лежачи на етапі попередньої базової підготовки.Посилання
Деревянко И. Г. Жим лёжа – моя «коронка» / И. Г. Деревянко // Железный мир. – 2005. – № 2. – С. 146–149.
Моисеев А. Влияние метода развития силы на упражнение «жим лежа» / А. Моисеев // Мир силы. – 2000. – № 4. – С. 11.
Муравьёв В. Л. И снова о жиме лежа. Жимовая система для атлетов самого начального уровня подготовки / В. Л. Муравьёв // Мир силы. – 2003. – № 3. – С. 6–12.
Слоан С. Жим лежа / С. Слоан // IRONMAN. – 2000. – № 10. – С. 32.
Стар Б. Жим с груди и его вариации / Б. Стар // IRONMAN. – 2000. – Приложение № 5. – С. 18.
Тамбовцев Д. Жим по Кравцову. Этапы подготовки / Д. Тамбовцев // Железный мир. – 2007. – № 2. – С. 144–149.
Тихонов М. Побороть своё тщеславие / М. Тихонов // Железный мир. – 2008. – № 1–2. – С. 156–161.
Чернышёв П. Жим. Ничего кроме жима! / П. Чернышёв // Мир силы. – 1999. – № 3. – С. 24–27.
Шейко Б. И. Биомеханический анализ техники выполнения жима лежа. Первые результаты / Б. И. Шейко, Б. Г. Лукьянов, В. С. Фетисов // Железный мир. – 2007. – № 4. – С. 124–130.
Шейко Б. И. Пауэрлифтинг : [учебное пособие] / Б. И. Шейко. – М. : ЕАМ СПОРТ СЕРВИС, 2005. – 544 с.
Техника выполнения жима лёжа / [Шейко Б. И., Лукьянов Б. Г., Смольников Д. А. и др.] // Железный мир. – 2007. – № 6. – С. 138–143.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Дмитро Олександрович Ніжніченко [Nizhnichenko D.]
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права CREATIVE COMMONS для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.