Шляхи залучення неповносправних до фізкультурно-спортивної діяльності

Автор(и)

  • Н. В. Семаль Львівський державний університет фізичної культури, Україна
  • І. Б. Грибовська Львівський державний університет фізичної культури, Україна
  • Г. Г. Маланчук Львівський державний університет фізичної культури,

Ключові слова:

неповносправні, фізкультурно-спортивна діяльність, рухова активність, інформаційно-просвітницька робота

Анотація

Проведено аналіз шляхів залучення осіб з обмеженими можливостями до фізкультурно-спортивних занять. Вивчено думку тренерів, щодо проблеми залучення осіб з особливими потребами до рухової діяльності. Визначено аргументи, що використовують тренери для формування мотивації в неповносправних. Уточнено фактори, що впливають на стійку зацікавленість осіб з різними вадами здоров’я  до занять фізичними вправами.

Посилання

Національна доктрина розвитку фізичної культури і спорту : [указ Президента України : № 1148 від 28.09.2004].

Дутчак М. В. Спорт для всіх у світовому контексті / Дутчак М. В. – К. : Олімпійська література, 2007. – С. 85.

Кириленко О. М. Залучення населення України до спортивно-оздоровчої активності: соціологічний аналіз проблеми / Кириленко О. М. // «Парадигма здорового способу життя: духовні та фізичні компоненти» : [зб. наук. ст. ІІ Міжнар. наук.-теорет. конф. каф. соц.-гуманіт. дісц.]. – К. : НУФВСУ, 2010. – С. 51–66.

Перфільєва М. В. Соціалізація неповносправних дітей в рамках інклюзивної освіти : [зб. наук. пр.] / Перфільєва М. В. – Кам’янець-Подільський, 2009. – Вип. 11. – С. 72–76.

Шляхи удосконалення фізкультурно-спортивної роботи з інвалідами в Україні / [під ред. С. Матвєєва, І. Когут, Л. Радченко та ін.] // Теорія і методика фізичного виховання і спорту. – 2004. – № 2. – С. 109–112.

##submission.downloads##

Опубліковано

2011-12-31

Як цитувати

Семаль, Н. В., Грибовська, І. Б., & Маланчук, Г. Г. (2011). Шляхи залучення неповносправних до фізкультурно-спортивної діяльності. Слобожанський науково-спортивний вісник, (4(27), 222–226. вилучено із https://journals.uran.ua/index.php/1991-0177/article/view/29228

Номер

Розділ

Статті