Етичні принципи для академічних редакторів

Поряд із редакцією, головні редактори, члени редакційної колегії та запрошені редактори несуть відповідальність за чесність редакційного процесу та за ухвалення рішення про те, які статті приймаються до публікації. Редактори діють збалансовано, об'єктивно та справедливо під час виконання своїх обов'язків, без дискримінації за ознакою статі, сексуальної орієнтації, релігійних чи політичних переконань, етнічного чи географічного походження авторів.

Якщо науковий редактор має етичні побоювання з приводу рукопису, відправленого на рецензування, або якщо він має інформацію про можливе порушення етичних норм після публікації, він повинен якнайшвидше зв'язатися з редакцією. Потім наша редакція проведе розслідування відповідно до рекомендацій COPE.

Для підтримки академічних редакторів перевірки здійснюють управляючі редактори. Проте редактори все одно повинні повідомляти про будь-які проблеми з будь-якого аспекту. Перевірки включають:

- Етичне схвалення та дозволи на дослідження за участю людей або тварин.

- Плагіат, дублювання публікації та необхідний дозвіл правовласника на включення вже опублікованих малюнків чи зображень.

- Міжнародний реєстр клінічних випробувань для попередньої реєстрації клінічних випробувань або посилання на реєстрацію у розділі «Методи».

- Авторський досвід та кваліфікація.

Приймаючи остаточне рішення про прийняття рукопису, академічні редактори мають враховувати таке:

- Будь-які факти, які можуть бути сприйняті як можливий конфлікт інтересів автора (авторів), мають бути розкриті у документі до подання.

- Автори повинні точно подати результати свого дослідження та включити об'єктивне обговорення значущості своїх результатів.

- Дані та методи, використані в дослідженні, мають бути подані у статті докладно, щоб інші дослідники могли повторити роботу.